Kees van Weijen gekozen tot nieuwe president IMPALA

dinsdag 26 september 2017 - 14:01

Tijdens het Reeperbahn Festival in Hamburg heeft IMPALA, waarin de independent muziekmaatschappijen zijn vertegenwoordigd, Kees van Weijen tot nieuwe president gekozen. 

Daarnaast is een nieuw bestuur samengesteld, met drie nieuwe leden: Lampshade Media, Kobalt Music Recordings en Sugar Music. Mark Kitcatt van het Spaanse Everlasting Records is verkozen tot nieuwe chairman. Hij neemt het stokje over van Van Weijen, die de afgelopen vier jaar IMPALA-voorzitter was.

Geert De Blaere, die het Belgische BIMA vertegenwoordigt, is opnieuw gekozen tot treasurer (penningmeester). Helen Smith gaat een nieuwe termijn in als executive chair.

Verder zijn twee bestuursleden toegevoegd aan het IMPALA-management: Noemí Planas (UFI) en Jörg Heidemann (VUT). Het managent board bestaat nu uit Kees van Weijen, Geert De Blaere, Helen Smith, Francesca Trainini, Martin Mills, Mark Kitcatt en Michel Lambot.

Kees van Weijen, die ook bestuursvoorzitter is van STOMP (Stichting Onafhankelijke Muziek Producenten) en boardmember van WIN The Worldwide Independent Network, laat weten zich vereerd te voelen met de uitverkiezing tot president van de belangrijkste Europese brancheorganisatie IMPALA. “Ik bedank het bestuur dat ze me dit vertrouwen geven en me tot hun nieuwe president hebben gekozen. Een van onze belangrijkste agendapunten voor de komende jaren zijn de value en power gap. Samen met de overige bestuursleden zie ik het als mijn taak om zorg te dragen voor een gezonde positie voor independent muziekmaatschappijen.”

Alle IMPALA Board-leden:

!K7 (Horst Weidenmüller)
8Ball Music (Floris Janssen)
AIM (Paul Pacifico)
AMAEI (Nuno Saraiva)
Beggars Group (Martin Mills)
BIMA (Geert de Blaere)
Cooking Vinyl (Martin Goldschmidt)
Cosmos Music Group (Fredrik Ekander)
DUP (Kasper Find)
Edel (Jonas Sjöström)
Epitaph (Roger Dorresteijn)
Everlasting Records (Mark Kitcatt)
FONO (Larry Bringsjord)
IndieCo (Tapio Korjus)
IndieSuisse (Andreas Ryser)
Kobalt Music Recordings (Paul Hitchman)
Lampshade Media (Nikola Jovanovic)
[PIAS] Music Group (Michel Lambot)
Playground Music Scandinavia (Jonas Sjöström)
PMI (Francesca Trainini)
SOM (Anders Engström)
STOMP (Kees van Weijen)
Sugar Music (Andrea Cotromano)
UFI (Noemi Planas)
UPFI (Jérôme Roger)
VUT (Jörg Heidemann)
Wagram Music (Stephan Bourdoiseau)