Netflix gaat videostreaming in vliegtuigen aanbieden

dinsdag 26 september 2017 - 13:19

Vanaf volgend jaar kunnen passagiers Netflix kijken in het vliegtuig. De videostreamingdienst gaat samenwerken met luchtvaartmaatschappijen om de streamingkwaliteit aan boord te verbeteren, zodat Netflixen in de lucht mogelijk wordt.

Netflix gaat volgend jaar om de tafel met technici van luchtvaartmaatschappijen. Door een boekje open te doen over de techniek voor mobiele streaming van de dienst hopen beide partijen tot 75 procent van de internetbandbreedte in het vliegtuig te besparen.

De samenwerking valt samen met de verbetering van wifi aan boord van vliegtuigen die gebruikmaken van Ka-band en Gogo’s 2Ku internettoegang. Dat maakt het mogelijk voor passagiers om in de lucht in dvd-kwaliteit streamingvideo te kijken. Dat staat op de website van het Amerikaanse tijdschrift Variety.

Abonnees kunnen bij deelnemende luchtvaartmaatschappijen tijdens de vlucht zonder extra kosten naar Netflix kijken op hun tablet of telefoon. Passagiers die nog geen abonnee zijn maar wel willen Netflixen, kunnen direct een gratis proefabonnement afsluiten.

Het is niet voor het eerst dat Netflix samenwerkt met vliegtuigmaatschappijen. In 2015 bood de streamingservice al gratis wifi aan bij vluchten van Qantas, Aeromexico, Virgin Australia en Virgin America. Welke luchtvaartmaatschappijen straks Netflix aanbieden, is nog onbekend.