IMPALA beloont Jonas Sjöström met award

woensdag 04 oktober 2017 - 14:03

Jonas Sjöström, oprichter/directeur van Playground Music Scandinavia, is voor zijn werk beloond met Impala’s Outstanding Contribution to Independent Music Award. De Zweed krijgt de award voor de rol die zijn label heeft gespeeld in de populariteit en ontwikkeling van de Scandinavische popmuziek en locale muziekindustrie.

Playground Music is de grootste independent platenmaatschappij van Scandinavië (inclusief Finland) en heeft kantoren in Malmö, Stockholm, Kopenhagen, Oslo, Helsinki, Tampere en Tallinn. De focus van het label ligt vooral op rock en pop. Bekende Scandinavische artiesten als The Rasmus, Ace of Base, Rasmus Walther en Lisa Nilsson brengen hun muziek uit op Playground Music. Daarnaast verzorgt Playground ook de Scandinavische distributie voor bekende labels als Domino, Ninja Tune, Cooking Vinyl en Beggars.

Sjöström is al 25 jaar voorzitter van de Zweedse associatie voor independent labels (SOM). Hij heeft IMPALA helpen opzetten, de organisatie die onafhankelijke muziekbedrijven vertegenwoordigd. Ook was hij betrokken bij het international netwerk WIN en de digitale licensing agency Merlin. IMPALA roemt dan ook de rol die Sjöström heeft gespeeld in het versterken van de muzieksector in de noordelijke landen. Helen Smith, bestuursvoorzitter van  IMPALA: “De bijdrage van Sjöström aan de Europese muziek is ongekend. Met deze prijs wil de jury niet alleen zijn toewijding aan de independents erkennen, maar ook zijn inspirerende visie voor een sector die sterker is als er samengewerkt wordt.”

Sjöström zelf zegt erg blij te zijn met de prijs en benadrukte in zijn dankwoord het belang van samenwerking tussen bedrijven en organisaties, Hij sprak tevens de hoop uit op meer politieke steun, vanwege de creatieve en economische waarde die uit gaat van muzikale MKB’s.

Eerdere winnaars van de award zijn onder anderen Martin Mills (Beggas Group), Charles Caldas (MERLIN), Eurosonic Noorderslag en Armin van Buuren (Armada Music).