Nederland focusland tijdens The Great Escape

donderdag 05 oktober 2017 - 11:36

Dit jaar is Nederland de ‘lead international partner’ tijdens het Britse showcasefestival The Great Escape. Tijdens het evenement in het Engelse Brighton staan de Nederlandse muziekindustrie en opkomende Nederlandse artiesten in de schijnwerpers.

De eerste Nederlandse bevestigingen die zullen optreden tijdens het festival zijn Naaz en Pitou. Meer namen worden nog bekend gemaakt. Dat melden zowel Dutch Music Export als The Great Escape. “Het Verenigd Koninkrijk is een van de belangrijkste landen om de interessantste nieuwe artiesten uit Nederland te presenteren. The Great Escape biedt daarbij het beste platform om de internationale industrie en buitenlands publiek kennis te laten maken met onze artiesten” zegt Ruud Berends, producer van Dutch Music Export, over de samenwerking.

Sinds de eerste editie in 2006 is Dutch Music Export aanwezig op het festival, waar onder anderen Jameszoo, Klangstof, Amber Arcades, Dope D.O.D en Jacco Gardner zich presenteerden aan internationale bookers, agenten, platenmaatschappijen, pers en muziekliefhebbers. Dutch Music Export is een initiatief van het Fonds PodiumKunsten, Buma Cultuur en de Stichting Popcoalitie en heeft tot doel het aantoonbaar en meetbaar structureel versterken van de internationale positie van de Nederlandse popmuziek binnen de wereldwijde muzieksector.

The Great Escape is vergelijkbaar met Eurosonic Noorderslag en beleeft komend jaar zijn dertiende editie. Het evenement vindt plaats van 17 tot en met 19 mei 2018 in verschillende zalen aan de pier van de Engelse kustplaats Brighton. Het festival trekt ongeveer 3500 muziekprofessionals en zo’n 450 bands en artiesten uit de hele wereld. Eerder zette The Great Escape de muziek van o.a. Canada, Frankrijk en Nieuw-Zeeland in de schijnwerpers.