Netflix verhoogt prijzen abonnementen

vrijdag 06 oktober 2017 - 13:17

Netflix verhoogt de prijzen van zijn standaard- en premiumabonnement. De prijsstijging geldt zowel voor bestaande klanten als voor nieuwe abonnees. Alleen het basisabonnement blijft op hetzelfde prijsniveau. 

Het standaardabonnement van de videostreamdienst gaat van 9,99 dollar naar 10,99 dollar. Met het standaardabonnement kunnen series en films in High Definition gestreamd worden en op twee beeldschermen tegelijk worden bekeken. Premium, het duurste abonnement, stijgt met twee euro. Dat kost nu 13,99 euro per maand. Daarmee kan Netflix in Ultra High Definition bekeken worden, op vier schermen tegelijkertijd.

De prijsverhoging gaat op 19 oktober in. Abonnees krijgen een e-mail met daarin de mogelijkheid om binnen dertig dagen de nieuwe prijzen te accepteren, het abonnement te wijzigen of op te zeggen. De prijswijziging is wereldwijd, en zorgde voor verheugde berichten op Wall Street.

Vermoed wordt dat Netflix de hogeren inkomsten nodig heeft voor de aankoop van exclusieve series en de ontwikkeling van nieuwe eigen series. In 2017 spendeerde Netflix 6 miljard dollar aan het maken van eigen series als The Crown en Stranger Things. De Amerikaanse dienst heeft voorgenomen om dit jaar meer dan 1.000 uur aan originele content aan te bieden.