Staking basisschoolleraren zorgt voor massaal bioscoopbezoek

donderdag 05 oktober 2017 - 13:38

De protestmanifestatie van basisschoolleraren In het Zuiderpark in Den Haag zorgt vandaag voor topdrukte in de bioscopen van Vue. De staking resulteert in een zeer drukke donderdag voor de bioscoopketen. Nog voor het middaguur hebben de 21 Vue vestigingen al ruim 11.000 bezoekers ontvangen.

Vanwege de staking heeft Vue vandaag de bioscoopdeuren al om 09:30 uur geopend en zijn er extra voorstellingen ingepland. Dikkertje Dap is de best bezochte kinderfilm, daarnaast scoren Dummie de Mummie, De LEGO Ninjago Film en Misfit hoog.

Ron Sterk, directeur Vue: “Normaal is de woensdagmiddag en de zondag populair bij jonge bioscoopbezoekers. Deze donderdagochtend stond de teller al op 11.000 bezoekers. We verwachten dat het aantal bezoekers vandaag het tienvoudige wordt dan het aantal van een ‘reguliere’ donderdag.” 

Vue is de tweede bioscoopketen van Nederland met 21 vestigingen. Vue heeft vestigingen in Alkmaar, Alphen aan den Rijn, Amersfoort, Apeldoorn, Arnhem, Den Bosch, Deventer, Doetinchem, Eindhoven, Gorinchem, Hilversum, Heerhugowaard, Hoogeveen, Hoogezand, Hoorn, Kerkrade, Nijmegen, Purmerend, Steenwijk en Vlaardingen.