Despacito eerste video die 4 miljard views op YouTube bereikt

donderdag 12 oktober 2017 - 10:32

De videoclip van Despacito van Luis Fonsi ft. Daddy Yankee heeft een mijlpaal op YouTube bereikt. De zomerhit tikt als eerste de 4 miljard views op het streamingplatform aan. De video trekt nog altijd zo’n 14,7 miljoen views per dag.

Inmiddels staat de single al 16 weken op nummer 1 in de Billboard Hot 100, een record dat sinds Mariah Carey en Boyz II Men in 1995-1996 niet meer bereikt is. De populaire videoclip werd op 12 januari uitgebracht en behaalde al snel het een na het andere record. Zo had het 5,4 miljoen views binnen een etmaal na het plaatsen van de video, een record voor een Spaanstalige videoclip.

Despacito werd daarna de snelste video ooit die 200 miljoen, 2 miljard en 3 miljard views bereikte. Begin augustus werd de videoclip van het nummer al de beste bekeken videoclip ooit, toen het de drie miljard views bereikte. De videoclip van de remix waarop Justin Bieber te horen is, is ‘slechts’ 550 miljoen keer bekeken.

Despacito heeft de koppositie riant in handen. See You Again van Wiz Khalifa featuring Charlie Puth volgt met 3,15 miljard views op gepaste afstand. Gangnam Style van Psy, dat lange tijd de lijst aanvoerde, is met 2,97 miljard views te vinden op de derde plaats.