De games van het najaar (11): Real Farm

donderdag 12 oktober 2017 - 13:02

In de entertainmentindustrie staat het najaar traditioneel in het teken van games. In de serie Game Spotlight worden titels uitgelicht die in deze drukke releaseperiode worden uitgebracht. Vandaag in de schijnwerpers: Real Farm.

Simulator games zijn er in allerlei soorten en maten. Noem een beroep met bijbehorend voertuig en er is wel een simulatiespel van: van vrachtwagen-chauffeur tot trambestuurder, van heftruckchauffeur tot helikopterpiloot. Ook het bestieren van een agrarisch bedrijf en het besturen van allerhande landbouwmachines is sinds een aantal jaren in zwang. Hans van Brakel, executive manager bij de Nederlandse uitgever Soedesco: “Wij zagen grote interesse in het farming simulatiegenre, maar we zagen ook dat niemand echt met nieuwe dingen kwam. Bovendien zijn er maar weinig games beschikbaar. Met Real Farm willen we de simulatie-ervaring verbeteren met new-gen game mechanics en new-gen graphics. De game heet niet zomaar Real Farm, het biedt een echte farming-ervaring.”

Breed publiek
Het kloppend hart van de game is de Career-modus. De speler begint hierbij met lege handen en dient zichzelf te verhuren aan boerenbedrijven om wat geld bij elkaar te sprokkelen. Door hard te werken kan hij uiteindelijk een eigen bedrijf en een stuk land kopen, personeel huren en gaandeweg zijn zaak uitbreiden. “Voor spelers die geen zin hebben om helemaal van nul te beginnen is er bovendien de Vrije modus, waarin je direct begint als een gevestigde boer”, vertelt Van Brakel. “Zo bieden we een game voor een heel breed publiek.”

Real-time economics
Real Farm verbeeldt het Amerikaanse platteland, waarbij gebruikers een divers takenpakket voorgeschoteld krijgen. Ener-zijds is er het verwerven van land, om dit te beplanten en ervan te oogsten, anderzijds is er het aanschaffen, besturen en onderhouden van een keur aan agrarische machines en voertuigen. Spelers kunnen zich focussen op vee, gewassen of een combinatie van beide. Daarnaast kent het spel een gedetail-leerd economisch model, waarbij real-time economics zorgen voor wisselende prijzen op een markt vol concurrerende boeren. De game biedt dus veel meer dan enkel een rustgevend ritje op de tractor... 

Vanaf leeftijd: 3
Distributeur: Soedesco
Ontwikkelaar: Triangle Studios
Releasedatum: 20 oktober
Platformen: PlayStation 4, Xbox One, pc