Hans Vermeulen op zeventigjarige leeftijd overleden

vrijdag 10 november 2017 - 09:06

Hans Vermeulen is in Thailand onverwachts overleden. Dat hebben vrienden van de zanger en componist via social media bekendgemaakt. Vermeulen was onderdeel van de band Sandy Coast en is zeventig jaar geworden.

Als zanger en componist was Hans Vermeulen oprichter van Sandy Coast. De band begon in 1961 en scoorde hits als I See Your Face Again, True Love That's A Wonder, Capital Punishment en Summertrain. Sandy Coast ging in de jaren 70 uit elkaar, maar maakte begin jaren 80 een comeback met het nummer The Eyes Of Jenny.

In 1975 richtte Vermeulen de gelegenheidsformatie Rainbow Train op. Ook werkte hij als producent voor artiesten als Margriet Eshuijs en Anita Meyer. Voor laatstgenoemde schreef hij in 1976 de nummer 1-hit The Alternative Way. In de jaren 80 werkte Vermeulen onder meer met Nadieh, Ruth Jacott en Hans de Booij, en bracht als soloartiest albums uit.

Uiteindelijk emigreerde de zanger naar Thailand, waar hij zich met muziek bezig bleef houden. Zo verscheen eind jaren 90 een plaat uit met Nederlandstalige nummers. In 2001 trad hij samen met Marlayne en City to City op tijdens De vrienden van Amstel LIVE. Dit leidde een jaar later tot onder meer een optreden met het Metropole Orkest onder leiding van Dick Bakker, waar Vermeulen onder meer samen met Marlayne optrad.

Vermeulen ontving in zijn carrière onder meer een Gouden Harp en een Edison.