Siewert & Kau exclusief distributeur van nieuw gaming-brand Riotoro

donderdag 09 november 2017 - 09:46

IT-distributeur en logistieke dienstverlener Siewert & Kau heeft zijn gaming-portfolio uitgebreid met een exclusieve samenwerking met de start-up Riotoro uit Silicon Valley.

Riotoro maakt sinds 2014 hoogwaardige behuizingen, voedingen, lucht- en waterkoelingen, toetsenborden en muizen. Siewert & Kau heeft de exclusieve distributierechten hiervoor in zeven EU-landen. “Riotoro is een ambitieus merk in de gaming-industrie”, aldus Olivier Baak, product manager Siewert & Kau Benelux. “De oprichters zijn absolute kenners van de branche en beschikken over de beste markt- en product-knowhow. Bovendien hebben ze een uitstekend netwerk, vooral op de Chinese markt. Wij willen deze jonge start-up gericht helpen om ook in Europa verder te groeien. Naast de gebruikelijke distributie-activiteiten bieden wij een duurzame full-service ondersteuning in de vorm van retourenafhandeling en voorraadbeheer. Daar hebben wij alles in huis en wij verheugen ons erop het merk tot een gevestigde naam in de markt te maken.”

Siewert & Kau ziet het bedrijf als een belangrijke strategische partner voor toekomstige groei en een succesvolle doorverkoop binnen Europa. “De pc-gaming-markt heeft nog een enorm groeipotentieel en deze trend zal zich verder doorzetten”, zegt Jake Hand, European Director van Riotoro. “Populaire thema’s zoals eSports, met indrukwekkende toeschouwersaantallen tot zo’n 385 miljoen, zullen tot 2020 significant bijdragen aan een constante omzetstijging. Daarom willen wij de volgende stap zetten, en zo snel mogelijk de Europese markt ontsluiten. Dankzij de knowhow bij Siewert & Kau en hun goede relaties binnen de branche, hebben wij er volledig vertrouwen in zij ons zullen helpen om deze doorbraak te verwezenlijken.”