Streamingdiensten starten lobbygroep Digital Music Europe

donderdag 09 november 2017 - 12:10

Spotify, Deezer, Qobuz en SoundCloud hebben zich verenigd in de nieuwe belangenvereniging Digital Music Europe. Deze lobbygroep wil de vertegenwoordiger zijn van de Europese digitale muziekindustrie in de EU.

Het doel van Digital Music Europe (DME) is om ‘het succes van de digitale muziekindustrie in Europa te promoten’ in de EU in Brussel, staat in een verklaring. DME zal zich ‘inzetten voor het stimuleren van beleid dat gunstig is voor digitale muziek’. Ook wil de lobbygroep het aanspreekpunt zijn voor beleidsmakers en de media.

Digital Music Europe verwacht zich bezig te gaan houden met onderwerpen zoals copyright, geo-blocking, toegang tot online platforms, e-privacy, data transfers, digitale contracten en belastingen.

Naast Spotify, Deezer, Qobuz en SoundCloud zijn ook b2b-platform 7digital en start-up Soundcharts een van de medeoprichters. De president van DME is Deezer CEO Hans-Holger Albrecht, en Olivia Regnier, director of EU regulatory affairs van Spotify, is aangesteld als voorzitter.