U2 ontvangt Global Icon Award tijdens MTV EMA 2017

maandag 06 november 2017 - 14:42

Tijdens de MTV EMA 2017 worden rocklegendes U2 geëerd met de Global Icon Award. Daarnaast verzorgt de band zaterdagavond een live-optreden op Trafalgar Square, waarvan delen terug te zien zijn tijdens de MTV EMA 2017. Het evenement is op zondag 12 november vanaf 21.00 uur op MTV te zien.

"U2 heeft een enorme impact gehad op de muziek en popcultuur", licht Bruce Gillmer, Head of Music and Music Talent, Global Entertainment Group van Viacom toe. "Daarnaast heeft de band zich ook uitgesproken over belangrijke sociale issues. Meer dan vier decennia vermaakt en inspireert U2 fans over de hele wereld. We zijn er trots op de band te benoemen tot Global Icon van het jaar." 

Bono, The Edge, Larry Mullen en Adam Clayton vormden U2 in 1978. Ze hebben dertien studioalbums uitgebracht en meer dan 157 miljoen platen verkocht. Volgende maand is de release van Songs of Experience, het veertiende album van de band uit Ierland. De platenkast van de band bevat onder meer 22 Grammy Awards en twee Golden Globes. In 2005 kreeg U2 een plaats in de Rock and Roll Hall of Fame.

Eerdere ontvangers van de Global Icon Award zijn Ozzy Osbourne, Eminem,Whitney Houston, Queen en Bon Jovi.