Microtransacties in Star Wars Battlefront II verlaagd na negatieve reacties

dinsdag 14 november 2017 - 14:39

Het multiplayer-gedeelte van Star Wars Battlefront II is door uitgever Electronic Arts aangepast. Op verschillende forums hebben gamers afgelopen week hun onvrede geuit over de hoge in-game-prijzen van bepaalde personages.

Door een aanpassing in de multiplayer van Star Wars Battlefront II is prijs voor het aanschaffen van speelbare karakter met 75 procent verlaagd. Om met Darth Vader te kunnen spelen, moesten spelers eerder 60.000 credits betalen. Dit bedrag is verlaagd naar 15.000. 

Afgelopen week reageerde EA op de berichtgeving via het internetforum Reddit. De reactie kreeg 629.000 zogeheten ‘downvotes’. Niet eerder in de geschiedenis van Reddit werden er zoveel negatieve waarderingen op een bericht uitgedeeld. 

In Star Wars Battlefront II kunnen spelers in de game credits verdienen door bijvoorbeeld overwinningen te halen. Het is ook mogelijk om via microtransacties zogeheten lootboxes aan te schaffen. Hierdoor gaat progressie en het verdienen van credits sneller. Dit is een systeem dat dit jaar werkt gebruikt bij onder andere WWE 2K18, Destiny 2 en Middle Earth Shadow Of War.

Star Wars Battlefront II ligt officieel pas vanaf 17 november in de winkels, maar consumenten die de Elite Storm Trooper Deluxe Edition (PlayStation4, Xbox One en pc) hebben aangeschaft, kunnen de game vandaag al spelen. Star Wars Battlefront II is ook al te spelen in de vandaag geopende brandstore op Utrecht Centraal.