EA past loot crates en progressiesysteem in Need For Speed Payback aan

dinsdag 21 november 2017 - 15:30

Het vooruitgangssysteem en gebruik van loot crates is aangepast in het nieuwste deel van de Need For Speed-serie van Electronic Arts. Vorige week paste EA ook al het progressiesysteem aan van Star Wars Battlefront II.

Met de veranderingen voor Need For Speed Payback wordt het voor gamers eenvoudiger om nieuwe auto's vrij te spelen via het ingame currency. Zo verdienen spelers nu meer reputatiepunten en Bank-credits als ze bijvoorbeeld deelnemen aan speciale events. Daarnaast worden spelers beter beloond, ook als zij niet de eerste plaats pakken tijdens races. Daarnaast zorgt het gebruik van zogeheten Bait Crates voor meer reputatiepunten en/of Bank-credits.

Volgens ontwikkelaar Ghost Games zorgen de veranderingen voor een betere game-ervaring en zijn ze ingevoerd na feedback uit de community en data uit game.

Vorige week belandde Electronic Arts in een controverse over het gebruik van loot crates in Star Wars Battlefront II. Hierop besloot de uitgever tijdelijk alle microtransacties binnen het spel te deactiveren.