Regisseur Jesse Bleekemolen ontvangt oorkonde StichtingTegenZinloosGeweld

woensdag 29 november 2017 - 15:37

Jesse Bleekemolen, producent en regisseur van de film Fataal, is onderscheiden met een officiële oorkonde door de Landelijke StichtingTegenZinloosGeweld. Tevens is Bleekemolen benoemd tot ambassadeur van de stichting.

Bleekemolen en zijn film Fataal worden door de stichting geroemd doordat zij het thema zinloos geweld bespreekbaar te maken bij een brede doelgroep.

Bart Wisburn StichtingTegenZinloosGeweld: “Het is Jesse Bleekemolen gelukt met zijn speelfilm Fataal, gevolgd door de scholentour, We zijn verheugd dat een jonge filmmaker zich zo sterk inzet voor de rampzalige gevolgen van zinloos geweld. Als stichting zijn wij meer dan trots om Jesse te benoemen als ambassadeur van de Landelijke StichtingTegenZinloosGeweld door middel van een officiële onderscheiding.”

Jesse Bleekemolen: “Het maken van Fataal was een intensief proces en het is geweldig dat de film zo’n succes geworden is. Deze oorkonde is een bijzondere waardering en krijgt een mooi plekje bij ons op kantoor.”

Fataal ging in oktober 2016 in première en werd door ruim 32.000 bezoekers gezien. Daarnaast zagen ruim 13.000 scholieren het filmdebuut van Bleekemolen als onderdeel van de Fataal School Tour in samenwerking met het ministerie van Veiligheid & Justitie.

Momenteel is Bleekemolen bezig met de productie van Fataal de Musical, die in 2018 in de Nederlandse theaters te zien zijn.