Ed Sheeran en Beyoncé samen op eerste plaats

vrijdag 08 december 2017 - 15:56

Het gelegenheidsduo Ed Sheeran & Beyoncé komen deze week met Perfect Duet binnen op de eerste plaats van de GfK Dutch Single Top 100. Het betreft een nieuwe versie van het nummer Perfect dat afkomstig is van Sheerans laatste album ÷ (Divide).

Perfect was het eerste nummer dat Ed Sheeran componeerde voor zijn album  album ÷ (Divide). Hij schreef de ballad voor zijn vriendin Cherry Seaborn nadat hij met James Blunt in diens huis op Ibiza ’s  ochtends vroeg had gedanst op het nummer March Madness van Future. De strijkersarrangementen van Perfect werden gecomponeerd door Sheerans broer Matthew. Het was de eerste keer dat beide broers met z’n tweeën aan een nummer werkten. De orkestrale versie van Perfect werd uiteindelijk opgenomen in de Abbey Road Studios in Londen.

Toen bleek dat Perfect Beyoncé’s favoriete track van het album was, vroeg Sheeran of zij het als duet met hem wilde uitvoeren waarbij zij de tekst vanuit het vrouwelijke perspectief zou benaderen. Dat gebeurde waarna Pefect Duet op 1 december jongst leden als vierde single van ÷ (Divide).

Eerder dit jaar werden de tracks Castle On The Hill (no. 2 in Single Top 100), Shape Of You (no. 1) en Galway Girl (no. 6) als single uitgebracht.

Voor Ed Sheeran betekent Perfect Duet zijn derde nummer 1-hit in de Single Top 100; voor Beyoncé levert het weliswaar haar 19e toptiennotering in ons land op – inclusief de hits die zij met Destiny’s Child scoorde – maar pas haar tweede nummer 1-hit.