Studio 100 neemt Little Airplane Productions over

maandag 04 december 2017 - 14:45

Studio 100 heeft het New Yorkse bedrijf Little Airplane Productions overgenomen. Hiermee zet het Belgische bedrijf een belangrijke stap in de verdere internationale expansie van de groep. 

Little Airplane werkt nauw samen met Amerikaanse zenders zoals Disney, Nickelodeon, Universal, Amazon en Netflix. Binnen Europa heeft hetbedrijf sterke banden met KIKA, Cbeebees, BBC en Canal+. Wat Little Airplane bovendien uniek maakt, is dat ze vanuit China content ontwikkelen, die ook buiten China verkocht wordt. Een voorbeeld daarvan is Super Wings.

Hans Bourlon en Gert Verhulst, oprichters en CEO 's van Studio 100, zijn erg opgetogen over deze overname. Hans Bourlon: "Ik heb al jaren veel bewondering voor het werk van Little Airplane. Het bedrijf is uniek. Het heeft een verbazingwekkende creatieve kracht en heeft de meest fantastische series en liedjes geproduceerd. Mijn absolute favoriet is 'The Potato Train' van 'The Small Potatoes'."

Josh Selig, oprichter en president van Little Airplane Productions: "Ik ben enorm tevreden dat Little Airplane de krachten bundelt met onze vrienden bij Studio 100 en hun geweldig bedrijf. Er is een grote synergie tussen onze bedrijven en teams, en we kijken uit naar de mooie nieuwe content die we samen gaan maken voor kinderen wereldwijd."

Josh Selig gaat nauw samenwerken met oprichter en CEO van Studio 100, Hans Bourlon en met Hans Ulrich Stoef, CEO van Studio 100 Media. Little Airplane Productions blijft zich concentreren op het ontwikkelen en realiseren van nieuwe projecten, in nauwe samenwerking met Studio 100's animatiestudio 's: Studio 100 Animation in Parijs en Flying Bark Productions in Sydney. Studio 100 Media (München) zorgt voor de internationale verkoop van content en de exploitatie van licenties en merchandising, en voor de wereldwijde distributie van nieuwe merken en producties.