What About Us meest gedraaide radiotrack van november

maandag 04 december 2017 - 12:39

What About Us van Pink was in Nederland de afgelopen maand het vaakst te horen op de Nederlandse radio. Dat blijkt uit de door Radiomonitor samengestelde Airplay maandcijfers van november.

In Vlaanderen is de hitsingle van Pink te vinden op de derde plaats, in oktober nam deze track nog de toppositie in. De eerste plaats in Vlaanderen wordt bezet door Sam Smith met zijn lied Too Good At Goodbyes. Dit nummer is in Nederland terug te vinden op plaats 20.

In november staan er slechts twee nieuwe tracks in de Nederlandse top 10, waarvan ZAYN feat. Sia - Dusk Till Dawn met een zevende positie het hoogst genoteerd is. In Vlaanderen staan er vijf nieuwe nummers in de top 10. Feel It Still van Portugal. The Man is met een vierde plaats de hoogste binnenkomer.

Opvallend is dat Sony zowel in Nederland als Vlaanderen marktaandeel van de onafhankelijke labels afsnoept. In Nederland stijgt Sony 2 procentpunten (van 29% naar 31%) ten koste van de independents (van 18% naar 16%). De major stijgt in Vlaanderen van 27% naar 28%. De andere majors blijven ten opzichte van oktober ongeveer gelijk.