Detailhandel Nederland verwacht extra kerstomzet van 900 miljoen euro

maandag 18 december 2017 - 13:59

Detailhandel Nederland verwacht dat retail door de kerstinkopen voor 900 miljoen euro extra aan omzet binnenhaalt. Ten opzichte van vorig jaar gaat het om een stijging van 7 procent.

Gezien de signalen die Detailhandel Nederland van leden opvangt, belooft het een spectaculaire eindsprint te worden, stelt de organisatie in een verklaring. "Kerst valt dit jaar op maandag en dinsdag. De piek verwachten wij op vrijdag, zaterdag en zondag." Er zijn dit jaar veel koopdagen, waardoor de consument massaal in de winkelstraat te vinden is om luxe cadeaus aan te schaffen. Naar verwachting geeft de consument gemiddeld 130 euro uit per huishouden.

“We zitten weer op het niveau van voor de crisis, misschien zelfs wel hoger. Het consumentenvertrouwen blijft toenemen, net als de werkgelegenheid. Het geld rolt de winkelstraten in en niets lijkt te gek. Navraag bij de leden leert ons dat wij de voorspelling aandurven dat er dit jaar circa 900 miljoen euro extra uitgegeven wordt aan lekker eten en mooie cadeaus. Prachtige cadeauverpakkingen maken het geheel compleet”, aldus Sander van Golberdinge, directeur Detailhandel Nederland.

De branchevereniging noemt onder andere de Nintendo Switch, verschillende cadeaubonnen en parfum als populaire geschenken.