Diskid uitgeroepen tot Vinylzaak Van Het Jaar

maandag 18 december 2017 - 11:58

Dit jaar organiseerde de website lpvinyl.nl wederom de verkiezing van Vinylzaak Van Het Jaar. Een niet bekendgemaakt aantal consumenten stemde Diskid naar de eerste plaats. 

Na twee jaar de tweede plaats te hebben behaald, wist Diskid uit Zwolle de titel Vinylzaak Van Het Jaar binnen te halen. Stemmers lieten onder andere weten dat de eigenaren ‘niet alleen muziekhandelaren zijn, maar ook echte liefhebbers die een zeer grote kennis over muziek hebben'. Ook ‘de gastvrijheid, lp’s van topkwaliteit in elke prijsklasse’ werd geroemd. Diskid opende op 16 juni 1987 zijn deuren en bestaat 30 jaar.

Vorig jaar debuteerde Kay’s Odyssey uit Wagenberg op de vijfde plek in de lijst. Dit jaar steeg de winkel door naar de tweede plaats. De winnaar van vorig jaar, Variaworld uit Deventer, is dit jaar terug te vinden op nummer 3, en Wim’s Muziekkelder en Vinylparadijs zijn evenals vorig jaar in de top vijf te vinden. Ook vaste waarden in platenland zoals Concerto, Popeye en North End zijn weer in de top 10 aanwezig. In de top 10 staat één nieuw gezicht: Velvet Eindhoven heeft in het nog korte bestaan van de zaak een flinke populariteit weten op te bouwen. 

Uit België kwamen dit jaar minder stemmen en dat vertaalde zich in het feit dat er slechts twee zaken in de top 50 te vinden zijn: Music Media Corner uit Boom handhaaft zich als populairste Belgische vinylzaak, maar verdween uit de top 10, en op plaats 25 komt Tony’s Muziekhuis uit Geel nieuw binnen.

Hoewel lpvinyl geen exact aantal stemmen noemt, meldt het wel dat het aantal stemmen dit jaar met 92 procent is gestegen. Consumenten konden op hun favoriete platenzaak stemmen via de website en de Facebookpagina van lpvinyl.nl. Veel retailers voerden daarnaast actief campagne via hun sociale media.

De complete lijst is hier te vinden.