Ed Sheeran terug op eerste plaats van Album Top 100

vrijdag 05 januari 2018 - 15:53

Met zijn album ÷ (Divide) is Ed Sheeran teruggekeerd op de eerste plaats van de GfK Dutch Album Top 100. Dat het bestverkochte album van 2017 in de eerste week van 2018 opnieuw de albumlijst aanvoert, is vooral te danken aan de uitzending van de concertregistratie Jumpers For Goalposts: Ed Sheeran Live From Wembley door de NPO op 27 december.

Vrijwel direct na de release in maart 2017 kwam ÷ (Divide) binnen op de eerste plaats van de Album Top 100. Daar bleef het album twee weken staan waarna het van de eerste plaats werd verdreven door Slaaptekort van Boef. Op 29 april 2017 keerde ÷ (Divide) voor een weekje terug op de eerste plaats, waarna het die plek moest afstaan aan The Source van Ayreon. Maar een week later stond het album opnieuw een week op de eerste plaats waarna Harry Styles daar een voorlopig einde aan maakte. In de laatste week van 2017 pakte Ed Sheeran voor de vierde keer de koppositie in de Album Top 100. Inmiddels staat ÷ (Divide) 44 weken in de Album Top 100, waarvan zes weken op de eerste plaats. Het album heeft al die tijd in de top tien gestaan met een achtste plaats als laagste positie.

Ondertussen zijn er van ÷ (Divide) wereldwijd meer dan tien miljoen exemplaren verkocht. Op Spotify is het album meer dan 3 miljard keer gestreamd. Aan dat succes lijkt voorlopig nog geen einde te komen. Zo staan de van het album afkomstige tracks Perfect (feat. Beyoncé) en Shape of You nog steeds hoog genoteerd in de internationale hitlijsten en worden meer singles verwacht.

Daarnaast vervolgt Ed Sheeran dit jaar zijn Divide Tour en treedt hij op in onder meer Australië, Nieuw Zeeland, Japan en Noord Amerika. In de zomermaanden geeft hij tientallen shows in Europa waaronder twee in de Amsterdam Arena (28 en 29 juni). Beide shows zijn uitverkocht.