1,3 miljoen Nederlanders kijken naar gamestreams

donderdag 11 januari 2018 - 11:59

Gamestreams zijn in Nederland populair. Uit een onderzoek uitgevoerd door Smart Media Monitor blijkt dat tien procent van de Nederlandse bevolking gamestreams bekijkt.

Gamestreams zijn vooral populair bij 18 tot 35-jarigen. Een kwart (23 procent) van hen volgt de verrichtingen van andere gamers. De streams van League of Legends, Hearthstone en FIFA zijn de grote favorieten. Ook de streams van Call of Duty en Rocket League zijn populair.

De streams worden verreweg het meest bekeken via YouTube (91 procent). Ruim een derde (36 procent) kijkt via Twitch. Ondanks de populariteit van het meekijken, streamt ‘slechts’ 3 procent van de Nederlanders zelf.

Meer dan de helft (56 procent) van de bevolking speelt games op de console, pc, smartphone of tablet. Gemiddeld gebeurt dit een uur per dag. Mannen spelen relatief vaker op de console of desktop. Vrouwen kiezen vaker voor de smartphone of tablet.

De bovenstaande resultaten komen uit de Smart Media Monitor, een grootschalig onderzoek naar digitaal mediagebruik uitgevoerd door het online marktonderzoekbureau Multiscope. In dit onderzoek zijn 6.700 respondenten van 18 jaar en ouder ondervraagd, representatief voor de Nederlandse bevolking.