Ed Sheeran ook terug op eerste plaats in Single Top 100

vrijdag 12 januari 2018 - 15:08

Nadat Ed Sheeran vorige week opnieuw terugkeerde op de eerste plaats in de GfK Dutch Album Top 100, doet hij dat deze week ook in de GfK Dutch Single Top 100. Met het nummer Perfect pakt hij wederom de koppositie in de lijst.

Ruim een maand geleden stond Perfect voor het eerst bovenaan in de Single Top 100. Dat gebeurde pas nadat Sheeran met Beyoncé een nieuwe versie van het nummer had opgenomen, Perfect Duet. Toen bleef Perfect slechts één weekje op de eerste plaats staan. Daar komt nu dus een weekje bij. Ondertussen staat het nummer al bijna een half jaar lang genoteerd in de Single Top 100.

De versie met Beyoncé heeft inmiddels ook op één gestaan – of staat dat nog – in de hitlijsten van onder anderen België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Australië, Nieuw Zeeland, Canada en Amerika. In Sheerans thuisland was Perfect de nummer 1-hit met Kerstmis wat hem in Engeland vooralsnog dubbel platina opleverde.

Behalve de versie Perfect Duet met Beyoncé heeft Sheeran ook een Perfect Symphony-versie opgenomen met Andrea Bocelli die op 15 december is uitgebracht. Van Perfect zijn ook twee remixes gemaakt door respectievelijk Mike Perry en Robin Schulz. Daarnaast is ook een akoestische versie beschikbaar.

Ook in de MediaMarkt Top 40 heeft Ed Sheeran de teugels strak in handen. In januari van 2017 begon Ed Sheeran het jaar met Shape Of You. Die hit wist het record naar zich toe te trekken door het 15 weken vol te houden op de eerste plek van de Top 40. Perfect is inmiddels al halverwege met een zevende week als lijstaanvoerder van de Top 40 en weet de directe concurrentie van Ronnie Flex en Maan, deze week op 2 met Blijf Bij Mij, vrij eenvoudig van zich af te houden.

Tot slot staat Perfect ook nog altijd op 1 in de Airplay Top 50. Klik hier voor de Airplay Top 50 van week 2.