Kwaliteit en creativiteit zijn leidend voor Agents After All

donderdag 11 januari 2018 - 14:30

Agents After All heeft een bijzonder productief jaar achter de rug. De activiteiten zijn uitgebreid, daarnaast is ook het bedrijfsprofiel verder aangescherpt. Voor 2018 staat een verdere doorontwikkeling op de planning.

Wat ons bedrijf en onze medewerkers kenmerkt, is dat we continu willen blijven leren. Steeds een stapje verder willen gaan om het beste resultaat te bereiken”, aldus managing partner Coen ter Wolbeek. “Dat geldt over de hele breedte, of het nu op het gebied van publishing of boekingen – zowel AAA als Topbillin’ – is, of op het gebied van management of evenementorganisatie. We hebben daar intern ook veel gesprekken over. 'Vind je het nog leuk', 'Wat zijn je ambities', et cetera. Het is heel gezond om dat af te blijven vragen, daar worden de evenementen die we organiseren en de artiesten waarmee we werken ook alleen maar beter van.”

Extra dag

Op evenementengebied is het vlaggenschip van Agents After All het jaarlijkse Concert at SEA, dat dit jaar onder meer Sting en Alanis Morissette als headliners heeft en waar een additionele donderdagavond aan vast is geplakt. “Waarvoor we Stichting Renesse moeten bedanken”, zegt Lesley Grieten, die eveneens managing partner is. “Zonder hen was er überhaupt nooit een festival op Brouwersdam. Het startte met een gratis toegankelijk optreden van BLØF op die plek, ter gelegenheid van de 50ste verjaardag van de stichting. Dit jaar bestaat de Stichting Renesse 65 jaar en ter ere daarvan is er een additionele avond aan het programma toegevoegd. Voor de trouwe Concert at SEA-bezoeker die niet uit de regio komt, hebben we ook kaarten beschikbaar gemaakt.”

Hogere lat

Ook steeds meer gezichtsbepalend wordt Royal Park, de meerdaagse concertreeks in de tuin van Paleis Soestdijk. Grieten: “Afgelopen jaar waren we heel trots dat we een legende als Van Morrison op die locatie hadden staan. Er gebeurde die avond iets magisch, dat oversloeg op iedereen die erbij was. Dát gevoel proberen we met al onze evenementen te bereiken en als het dan gebeurt, is dat prachtig. De 2018-editie kent een aantal mooie namen, die we zeer binnenkort bekend gaan maken. Daarmee gaan we de lat voor Royal Park weer een stukje hoger leggen. Zoals we dat met al onze bedrijfstakken doen. Zo zijn we bijvoorbeeld ook heel trots op het feit dat Paul de Munnik heeft gekozen om zijn album op ons label uit te brengen, waarmee dat roster ook weer een extra kwaliteitsimpuls krijgt. We proberen kwaliteit en creativiteit in alles wat we doen leidend te laten zijn. Door continu onze ambities aan te scherpen, zie je ons inhoudelijk de breedte in gaan.”

Prettige werkrelatie

Agents After All zal dat ook programmatechnisch voor andere partijen blijven doen. De komende jaren zal het bedrijf samenwerken met organisator FestiFairs en de programmering gaan doen van de Utrechtse festivals Central Park en Festival Strand. “Ook in het geval van het boeken voor festivals geldt dat we kwaliteit leidend laten zijn. Voor elk evenement – of we dat nu zelf organiseren of dat we programmeren in opdracht – wil je de best mogelijke line-up voor die specifieke doelgroep realiseren”, aldus managing partner Henkjan Onnink. “Dat is iets wat Agents After All uiteraard al jaren heel goed in de vingers heeft en waardoor wij een heel prettige werkrelatie hebben met onze collega’s. Vanuit die gedachte hebben we zelf een aantal concepten ontwikkeld die we het komende jaar verder in de steigers willen gaan zetten. Zodat we ook in 2019 weer kunnen blijven groeien.”