Nintendo kondigt groot aantal nieuwe Switch-titels aan

vrijdag 12 januari 2018 - 11:11

De Switch krijgt er in 2018 een flink aantal nieuwe titels bij. Nintendo heeft verschillende nieuwe titels aangekondigd, waaronder Donkey Kong Country: Tropical Freeze en Dark Souls: Remastered.

Naast klassieke Nintendo-franchises als Donkey Kong Country: Tropical Freeze, Mario Tennis Aces en Kirby Star Allies, maakt ook de hardcore game Dark Souls zijn debuut op de console. Het gaat hier om een geremasterde versie met een verbeterde framerate een hogere resolutie en de dlc-uitbreiding Artorias of the Abyss. Het is de eerste keer dat deze succesvolle franchise op een Nintendo-platform verschijnt. Dark Souls Remastered is vanaf 25 mei verkrijgbaar.

Mario Tennis Aces brengt voor het eerst sinds de Mario Tennis-game op de Game Boy Advance weer een verhalende modus die een nieuwe draai geeft aan de gameplay, inclusief missies en eindbaasgevechten. Een exacte releasedatum is er niet, de game staat gepland voor komende lente.

Donkey Kong, Diddy Kong, Dixie Kong en Cranky Kong keren terug in Donkey Kong Country: Tropical Freeze. Deze game bevat alle fun en uitdaging van het origineel, plus een nieuwe stand waarin beginnende spelers hun voordeel kunnen doen met de aap Funky Kong. Het spel verschijnt op 4 mei. Kirby Star Allies staat gepland voor 16 maart.

Naast nieuwe titels kondigde Nintendo ook een uitbreiding van Super Mario Odyssey aan. Spelers kunnen in februari een gratis update downloaden waardoor de nieuwe minigame Ballonnenjacht wordt toegevoegd. De update bevat ook fotofilters en outfits.

Volledige lijst van aankondigingen en releasedata van de Nintendo Switch-titels:

Celeste - 25 januari 2018
Fe - 16 februari 2018
Payday 2- 23 februari 2018
Super Mario Odyssey update - februari 2018
Kirby Star Allies - 16 maart 2018
Donkey Kong Country: Tropical Freeze - 4 mei 2018
Dark Souls Remastered - 25 mei 2018
Mario Tennis Aces - lente 2018
Hyrule Warriors: Definitive Edition - Lente 2018
Mario + Rabbids Kingdom Battle DLC pack 3 - Lente 2018
SNK Heroines Tag Team Frenzy - Zomer 2018
Ys VIII: Lacrimosa of Dans - Zomer 2018
The World Ends with You -Final Remix- - 2018