Frank Janssen verlaat Buma/Stemra en start eigen bedrijf

woensdag 24 januari 2018 - 15:17

Frank Janssen is vertrokken bij auteursrechtenorganisatie Buma/Stemra, waar hij Hoofd Communicatie & PR was. Janssen heeft zijn eigen communicatiebedrijf Striped Elephant opgericht.

Frank Janssen startte in maart 2014 bij Buma/Stemra, waar hij verantwoordelijk was voor zowel het interne als externe communicatie- en pr-beleid. Daarnaast gaf Janssen invulling aan het communicatiebeleid rondom en tijdens de door Buma ondersteunde evenementen als ADE, Eurosonic Noorderslag, Buma NL en Buma Rocks.

Janssen werkte in het verleden onder andere voor Sony Music, STEP en Hogeschool Utrecht. Verder was hij lange tijd hoofdredacteur en uitgever van vakuitgave Entertainment Business en EB Live. 

Frank Janssen: “Halverwege 2017 kwam de gedachte in me op om weer zelfstandig ondernemer te worden. Via mijn netwerk was ik namelijk in contact gekomen met een bierbrouwer die ondersteuning in communicatie zocht. Na een aantal gesprekken werd mijn mogelijke rol daarin concreter. Daarnaast kreeg ik een communicatieopdracht van een goede kennis die in 2017 was gestart met zijn bedrijf dat IT-diensten verleent in de zorgsector. Dat was voor mij reden om de knoop door te hakken en weer voor mezelf te beginnen. Met Striped Elephant pak ik dus de draad van mijn eerdere communicatiebedrijfje Alleenmaarjanssen weer op en help ik bedrijven en organisaties bij de regie en invulling van hun communicatie- en content marketingstrategie. Daarnaast zet ik ook mijn kennis en netwerk in de entertainmentindustrie in om organisaties ondersteuning te bieden waar dat gevraagd is. Zo heb ik voor Buma Cultuur meegewerkt aan de totstandkoming van het programma van de afgelopen Eurosonic Noorderslag Conference.”   

Harm Groustra, al werkzaam bij Buma/Stemra als communicatieadviseur, neemt Janssens rol van woordvoerder over. Groustra: “We bedanken Frank voor de fijne tijd samen en wensen hem veel succes met deze mooie en gedurfde nieuwe stap in zijn carrière. Het is belangrijk dat we als Buma/Stemra nu de door Wim van Limpt ingezette koers doorzetten en een flexibele en transparante organisatie worden. Ik heb er alle vertrouwen in dat we daar de komende jaren in gaan slagen.”