EB februari: Republic Of Gamers, Dutch FilmWorks, Dancefair

vrijdag 02 februari 2018 - 13:18

De nieuwe Entertainment Business verschijnt deze week. Daarin is er aandacht voor het nieuwe concept Republic Of Gamers van Asus, de aanpak van illegale downloaders door Dutch FilmWorks en wordt er vooruitgeblikt op de vakbeurs Dancefair.

In deze editie van Entertainment Business wordt er stilgestaan bij de volgende onderwerpen:

Republic Of Gamers
Het Taiwanese hardwaremerk Asus timmert al jaren internationaal aan de weg, en manifesteert zich onder meer als hét merk voor gamers. Onder de noemer Republic Of Gamers (ROG) zet het bedrijf de komende tijd flinke stappen, ook in Nederland.

Platenzaak Sounds
Waar veel muziekretailers het de afgelopen jaren moeilijk hadden, lijkt het roer nu te zijn omgeslagen. Geert Driessen, eigenaar van Sounds, over de rol van de platenzaak en de uitdagingen voor retailers.

Remain In Light
De homevideomarkt mag dan onder druk staan, toch weet Remain In Light nog genoeg successen te behalen. Zaakvoerder Bert Trentels legt uit hoe de filmdistributeur dat doet.

PlayerUnknown’s Battlegrounds
Vorig jaar was PlayerUnknown’s Battlegrounds dé hit op het gebied van pc-gaming. De previewversie van de game ging meer dan 20 miljoen keer over de digitale toonbank en de titel breekt nog altijd record na record. Wat is het geheim van deze game?

PlayStation VR
Een jaar na de lancering van PlayStation VR zijn er wereldwijd meer dan een miljoen units verkocht van de virtual reality-bril van Sony. Het bedrijf zet in 2018 een tandje bij en verwacht zo’n 130 nieuwe titels.

Bioscoopcijfers van 2017
Een analyse van de bioscoopcijfers van het afgelopen jaar. Voor het tiende jaar op rij blijft de Nederlandse bioscoopbranche groeien. Zowel de omzet als de bezoekersaantallen laten een stijgende lijn zien.

Nederlandstalige hiphop
Nederlandstalige hiphop was in 2017 veruit het populairste muziekgenre in ons land. Aan de hand van vier stellingen – en een vraag – duiden Kees de Koning (TopNotch), Luciano Winter (Rotterdam Airlines), Vincent Patty alias Jiggy Djé (Noah’s Ark) en producer Jack $hirak (Lil’ Kleine, Ronnie Flex) het enorme succes van het genre.

Dutch FilmWorks
Dutch FilmWorks neemt het heft in eigen hand. De onafhankelijke filmdistributeur spoort individuele downloaders op die illegaal hun films downloaden en gaat ze een schikkingsvoorstel sturen.

Loot crates
De aanwezigheid van loot crates in Star Wars Battlefront II zorgde eind vorig jaar voor een flinke controverse. Nederlandse en Belgische autoriteiten vroegen zich af of de loot crates onder de noemer ‘kansspel’ vallen. Nu de storm enigszins is gaan liggen, is het tijd om een voorlopige balans op te maken.

Bootlegs en counterfeits
De revival van vinyl heeft ook een keerzijde. Zo duikt de aloude bootleg en de nauwelijks van echt te onderscheiden counterfeit (illegale persing) weer op. Zelfs winkelketen Action trapte erin, zo bleek eind vorig jaar.

+ Thema: Dancefair
In het weekend van 17 en 18 februari staat de Utrechtse Jaarbeurs volledig in het teken van dance. Dan vindt namelijk de zevende (Nederlandse) editie plaats van Dancefair, een educatieve vakbeurs voor iedereen die actief is in de elektronische muziekindustrie of droomt over een loopbaan in deze sector. Organisator Norman Soares blikt alvast vooruit.

+ Special Edisons
58 jaar na de uitreiking van de eerste Edison is de jaarlijkse prijzenregen nog steeds een belangrijk moment in de Nederlandse muziekindustrie. Aan de vooravond van Edison Pop 2018 vertellen artiesten en branchegenoten over hun Edison-beleving.

Interesse in een abonement op Entertainment Business of EB Live, of wilt u weten wat de commerciële mogelijkheden binnen deze uitgaven zijn? Op deze pagina staat meer informatie. U kunt ook contact opnemen met accountmanager Mitchel van der Heide via mitchel.vanderheide@imediate.nl.