IFFR start filmstreamingdienst

dinsdag 30 januari 2018 - 10:59

Het International Film Festival Rotterdam (IFFR) heeft het vod-platform IFFR Unleashed wereldwijd gelanceerd. De onlinedienst biedt een maand- en jaarabonnement aan, ook kunnen films los besteld worden.

Het platform bevat festivalfavorieten van voorgaande edities en handgekozen hoogtepunten van filmauteurs, staat in een verklaring. Daarnaast overlegt het IFFR PRO-team tijdens het festival met salesagenten, rechthebbenden en filmmakers over de gezamenlijke kansen binnen IFFR Unleashed.

Beschikbare films zijn onder andere Nebraska van Alexander Payne, Alba van Ana Cristina Barragán, Winter Sleep van Nuri Bilge Ceylan, Only Lovers Left Alive van Jim Jarmusch, Home van Fien Troch en Ich seh, Ich seh van Veronika Franz. Het aanbod verschilt per regio. De streamingdienst is wereldwijd beschikbaar, met uitzondering van de Verenigde Staten.

Abonnementen zijn vooralsnog alleen beschikbaar in de Benelux. In de rest van de wereld kunnen alleen losse films besteld worden. Filmmakers krijgen 50 procent van de opbrengsten en het IFFR herinvesteert de andere 50 procent in het platform.

Tot aan het einde het festival is IFFR Unleashed binnen de Benelux beschikbaar voor een speciale prijs van 60 euro per jaar. Daarna kost een jaarabonnement 90 euro per jaar. Het kijken van een losse film kost 5 euro. Consumenten kunnen de dienst twee weken gratis uitproberen.

Het IFFR duurt nog tot en met zondag 4 februari.