Bed-Stay biedt efficiënte slaapoplossing voor grote groepen

woensdag 07 februari 2018 - 16:19

Ondernemer Peter Vogel heeft 25 jaar ervaring in de tentenverhuurbranche en sprong met zijn nieuwe concept in op een vraag. 2018 moet het jaar worden van Bed-Stay.

Soms creëert de markt zelf een vraag. Zo kreeg Peter Vogel, directeur van Tent Rental Services bv, op een goede dag de vraag of hij noodopvangbedden had. Vogel: “Die kon ik op dat moment niet leveren. Toen ben ik heel goed gaan nadenken. Vervolgens heb ik me laten inspireren door magazijnstellingen, en zo is Bed-Stay geboren.” Het idee is even simpel als effectief. De stapelbedden van Bed-Stay zijn gemaakt van duurzame materialen, zijn gemakkelijk op en af te bouwen en worden voorzien van een draagconstructie waar tentzeil omheen wordt gehangen. Twee gebruikers slapen in hun eigen, afgesloten slaapaccommodatie met genoeg privacy. “Het is een snelle, efficiënte manier om voor veel mensen slaapopvang te regelen. Ideaal voor crewleden bij evenementen, voor opvang van vluchtelingen of als slaapvertrekken voor festivalgangers. Binnen 10 minuten staat een complete unit en kun je de volgende eraan klikken.”

Geen gereedschap nodig

De medewerkers van Bed-Stay komen desgewenst op locatie de stapelbedden installeren en breken ze ook weer af. Maar eigen personeel zal volgens Vogel eveneens weinig moeite hebben met de installatie van de ‘moderne bedstedes’. En ondanks het demontabele karakter van Bed-Stay, wordt aan luxe niet ingeboet. Vogel: “Wij leveren met Bed-Stay een uniek product. Zo kennen de units geen linkse of rechtse onderdelen, heb je geen gereedschap nodig en zijn ze daardoor heel simpel in elkaar te zetten, nog eenvoudiger dan een Ikea-bouwpakket. Daarnaast plaatsen we in de unit lockers die zijn voorzien van stroompunten met usb-poorten aan de bedzijde, voor het opladen van je telefoon of laptop, of het aansluiten van een bedlampje.”

“Wij leveren een breed bed van 90 cm met een waterdicht matras”, vervolgt Vogel. “Daarnaast is iedere unit afgeschermd met een gordijn en is ieder bed verduisterd met een brandveilig zeil. Zo kan bijvoorbeeld in een sporthal ‘s nachts gewoon het licht aan blijven ten behoeve van de veiligheid. Een gebruiker kan daardoor naar het toilet gaan zonder dat de rest daar last van ondervindt.”

200 bedden

Een ander voordeel van de Bed-Stay is het transport. Door de compactheid van de materialen kunnen op een gangbare oplegger met een lengte van 13,60 meter 100 units opgestapeld worden, wat goed is voor 200 bedden. “Als ik dit op vakbeurzen vertel, geloven veel mensen mij in eerste instantie niet. Er is heel veel interesse uit de markt”, aldus een trotse Vogel.

Samenwerken met partners

Bed-Stay is twee jaar in ontwikkeling geweest, is weer doorontwikkeld en moet dit jaar op grote schaal worden ingezet. Dat doet Vogel niet alleen maar met een netwerk van partners. “Inmiddels is de Bed-Stay nu ook zelfstandig buiten neer te zetten, doordat we eenvoudig een dak erop kunnen monteren. De Bed-Stay hoeft dus niet per se in een tent of hal te staan. Daarnaast ben ik op dit moment een partnernetwerk aan het opbouwen. Met een achttal bedrijven gaan we Bed-Stay in de markt uitrollen binnen Nederland en België. In andere landen zijn we op zoek naar agentschappen die aldaar een partnernetwerk gaan opbouwen. Dankzij 25 jaar ervaring in de tentenverhuur spreken we snel de juiste partijen aan. De partners hoeven zelf niet te investeren, ze dienen wel een minimale huurgarantie af te geven. Op deze manier is mijn nettorendement misschien wat lager, maar ik werk graag samen met partijen. Als je niet kunt delen, kun je ook niet vermenigvuldigen.”