Bioscoop Vue Hilversum toont Oscaruitreiking op het grote scherm

donderdag 08 februari 2018 - 11:17

Als enige bioscoop in Nederland toont bioscoopketen Vue de Oscaruitreiking op het grote doek in hun vestiging in Hilversum. De 90e uitreiking van de Oscars vindt dit jaar plaats in de nacht van 4 op 5 maart.

Rosalie Moorman, Head of Marketing Vue: “We halen Hollywood naar Hilversum. Waar de jaarlijkse Oscars worden uitgereikt in het Dolby Theatre in Hollywood, zenden wij de livestream uit in onze Dolby Cinemazaal in ‘Hillywood’. Filmliefhebbers kunnen via een rode loper de zaal in en zich in een van de luxe stoelen nestelen voor een hele nacht vol glamour, bijzondere jurken, gouden beeldjes en memorabele speeches. Dit jaar leven de Oscars meer dan ooit in Nederland, maar liefst twee Nederlanders maken kans op een Academy Award.”

Filmliefhebbers kunnen zich aanmelden via de website van Vue. Een nachtelijk bioscoopbezoekje aan Vue Hilversum voor de Oscaruitreiking is gratis. Bezoekers krijgen gratis popcorn, een drankje en er zijn dekentjes beschikbaar om de nacht comfortabel door te komen.

De Nederlandse genomineerden voor een Oscar zijn cameraman Hoyte van Hoytema (Dunkirk) en de Nederlandse make-upartiest Arjen Tuiten (Wonder).

Op zaterdag 3 en zondag 4 maart staat de bioscoopprogrammering van Vue in het teken van de Oscars en wordt een aantal van de genomineerde films getoond.