Kapitent focust volledig op service en kwaliteit

woensdag 07 februari 2018 - 16:24

Zes jaar geleden namen Michiel en Maria Jongenelis het bedrijf Kapitent over. De specialist op het gebied van verhuur van bedden en tijdelijke accommodaties heeft met het echtpaar aan het roer zijn focus gevonden. “Service staat bij ons heel hoog in het vaandel.”

“Toen wij Kapitent zes jaar geleden overnamen, bestond het bedrijf al tien jaar. In de eerste jaren hebben we verschillende zaken uitgeprobeerd en getest maar nu is er focus”, aldus Maria Jongenelis. “We richten ons op het verhuren van tijdelijke slaapaccommodaties voor festivals en sportevenementen middels hoogwaardige groepstenten en de Festihut NL. Daarnaast verzorgen we beddenverhuur en ontplooien we steeds meer kerstactiviteiten met de verhuur van onze chalets.” Die laatste zijn houten blokhutten, die sinds 2016 behalve op kerstmarkten onder de naam Festihut ook op festivalterreinen gebruikt worden voor zowel overnachtings- als horecadoeleinden. “Er is veel vraag naar de chalets en Festihut NL, en klanten kunnen ze naar eigen smaak gebruiken”, aldus Jongenelis.

Bestaande producten worden voortdurend kritisch bekeken. “Wij willen dat al onze groepstenten aan bepaalde kwaliteitseisen voldoen, dus hebben ze een bepaalde dikte, zijn er op handige plekken haringpunten en zijn ze vervaardigd uit brandvertragend materiaal. We willen niets aan het toeval overlaten.”

De klant voorop

Service is bij Kapitent zeer belangrijk. Het bedrijf verzorgt voor zijn klanten het complete traject van A tot Z. “Het kan best zijn dat een klant bij een van onze collega’s iets minder betaalt, maar daar krijgen ze niet de ondersteuning en kwaliteit die wij bieden”, stelt Jongenelis. “Service staat bij ons heel hoog in het vaandel. Wij zijn volledig self supporting. We verzorgen de op- en afbouw, regelen het transport, hebben ter plekke personeel en werken met onze eigen heftrucks. De klant heeft er geen omkijken meer naar.”

Naast grote sportevenementen en festivals, werkt Kapitent voor diverse hotels. “Iedere klant is voor ons belangrijk, hoe groot of hoe klein ook. Zo maken veel hotels gebruik van de mogelijkheid om extra bedden bij ons te huren. Bijvoorbeeld omdat er last minute drie mensen op een tweepersoonskamer moeten slapen. Zij hebben zelf vaak niet de ruimte om extra bedden op te slaan.”

Ontwikkeling

Stilzitten is er voor Kapitent niet bij. Bestaande producten worden, waar nodig, verbeterd. Daarnaast worden nieuwe en aanvullende producten ontwikkeld. “We hebben voor dit jaar een nieuwe groepstent vervaardigd die met een speciaal frame heel makkelijk te koppelen is aan een ander doek. Zo kunnen we heel makkelijk een tent groter maken of juist iets kleiner, mocht de groep of het terrein daarom vragen. Hierdoor wordt ons werk efficiënter, waardoor de tijd voor op- en afbouw vermindert. Dat is gunstig voor ons en de klant. Onlangs hebben we ook al onze oude bedden weggedaan en nieuwe aangeschaft die zwaarder, gepoedercoat en beter van kwaliteit zijn. We hebben er nu 1400 in gebruik, maar we gaan dit jaar richting de 1900.”

Tot slot is het bedrijf bezig met het op de markt brengen van de Festitable, een speciale statafel met overkapping voor groepen op festivals, als verlengde van de Festihut. “Het idee van de Festitable is om het gevoel van een friendzone bij je accommodatie te creëren. En uiteraard is de Festitable ook geschikt om op het evenemententerrein te plaatsen bij bijvoorbeeld een bar. Zo blijven we de ervaring van de festivalbezoeker verrijken.”