Rechargers maakt van slapen een belevenis

woensdag 07 februari 2018 - 16:28

Donselaar Tenten Verhuur is al tien jaar een grote naam in de wereld van de tijdelijke accommodaties. Afgelopen jaar introduceerde het bedrijf een nieuwe productlijn voor festivals: Rechargers.

Erik van Donselaar kent de markt van tijdelijke accommodaties op zijn duimpje. De eigenaar van Donselaar Tenten Verhuur heeft een antwoord op de vraag naar zowel praktische als luxe tijdelijke onderkomens. Naast legertenten biedt het bedrijf luxe, compleet ingerichte safaritenten en lodges op campings aan, in samenwerking met verhuurbedrijf Outstanding. Toch zag Van Donselaar nog een gat in de markt. En dat gat gaat hij vullen met Rechargers, volgens hem ‘the next generation festival tents’. Van Donselaar: “Rechargers is eigenlijk een combinatie van beide vormen van de business waarin we al jaren opereren. Het zijn vier type festivaltenten, met alle gemakken van vandaag de dag. Bezoekers hebben namelijk steeds minder zin om zelf een tent, slaapzak en beddengoed mee te brengen naar een festival. Met onze Rechargers ontzorgen we hen. Alles staat al voor de bezoekers klaar.”

Slaapbeleving

De Rechargers-tenten komen in vier verschillende varianten: The Energizer, The Power-Up, The Snoozer en The Hangover. Opvallend is het flitsende design aan de buitenkant, met zijn felle kleuren, opvallende prints en grote foto’s. Al naar gelang de vraag kan de luxe van de accommodatie worden opgevoerd. “De meest basic variant is een tent met een mat, slaapzak en kussen”, aldus Van Donselaar. “Dan hoeven festivalgangers nog steeds niks mee te brengen en kunnen ze toch lekker slapen, zonder dat ze ergens over na hoeven te denken. De luxere varianten kennen desgewenst een houten vlonder, een veranda, een afdakje, complete boxspringbedden en kastruime. Zo is er voor ieder wat wils.”

Toch is luxe niet de enige aantrekkingskracht, denkt Van Donselaar: “Een veld op een festival met alleen maar groene tentjes, dan krijg ik daar niet per se een warm gevoel bij. Doordat we werken met gekleurde folie en prints, kunnen we accommodaties personaliseren. Dat zorgt voor een slaapbeleving die bezoekers elders missen.”

Vliegende start

Donselaar Tenten Verhuur realiseerde in 2017 een groei van 50%. Ziet de eigenaar de introductie van Rechargers als een gegarandeerd succes, of wordt het toch nog best spannend? “De nieuwe productlijn kent een vliegende start. The Hangover is het afgelopen jaar al in gebruik genomen en de andere varianten worden in het nieuwe festivalseizoen uitgerold. We beginnen met 500 accommodaties. Verschillende partijen en grote festivals hebben de tenten al afgenomen. Door onze ervaring weten we wat er in de markt speelt. Zo konden we vaststellen dat hier een grote vraag naar was. 2018 wordt weliswaar een opstartjaar, tegelijkertijd draait de andere business gewoon door.”

Van Donselaar denkt dat accommodatieverhuur dankzij Rechargers voor organisatoren een stuk lucratiever wordt. “Festivalcampings waren lange tijd een ondergeschoven kindje en voor veel organisatoren een kostenpost. Doordat wij een compleet pakket aanbieden, kunnen festivals daadwerkelijk geld verdienen aan het kamperen van bezoekers.”