The Widowed Witch wint Hivos Tiger Award 2018

maandag 05 februari 2018 - 10:57

Tijdens de Awards Ceremony maakte het International Film Festival Rotterdam de winnaar bekend van de Hivos Tiger Competition 2018. The Widowed Witch van Cai Chengjie won de prestigieuze prijs.

Rami Alayan wint de Special Jury Award voor een buitengewone artistieke prestatie voor het scenario van The Reports on Sarah and Saleem. The Guilty van Gustav Möller kwam als publieksfavoriet naar voren en wint daarmee de IFFR Audience Award. De Bright Future Award gaat naar Tiago Melo voor zijn film Azougue Nazaré.

De VPRO Big Screen Award 2018 gaat naar Nina van Olga Chajdas, wat betekent dat de film in Nederlandse bioscopen komt en wordt uitgezonden op NPO 2. Alle door het Hubert Bals Fonds gesteunde films op IFFR 2018 kwamen in aanmerking voor de Hubert Bals Fund Audience Award. Dit jaar kreeg The Reports on Sarah and Saleem van Muayad Alayan de hoogste publiekswaardering.

Deze editie van IFFR zijn twee nieuwe awards uitgereikt. Newsreel 63 - The Train of Shadows van Nika Autor wint de Found Footage Award en Joy in People van Oscar Hudson de Voices Short Audience Award. Ook zijn er twee awards uitgereikt door organisaties van filmcritici. Ere Gowda wint met Balekempa de FIPRESCI Award. De KNF Award, uitgereikt door de Kring van Nederlandse Filmjournalisten, gaat naar Zama van Lucrecia Martel. Nervous Translation van Shireen Seno wint de NETPAC Award voor beste Aziatische film en de winnaar van de IFFR Youth Jury Award is The Guilty van Gustav Möller.

Festivaldirecteur Bero Beyer: “Het is geweldig om te zien dat de mooie winnaars van dit jaar het onbevreesde karakter van het hele festivalprogramma vertegenwoordigen. Het zijn zowel opkomende als gevestigde filmmakers die hun talent inzetten om ons een nieuwe blik op de wereld te geven. Zo divers als ze zijn, is er toch een rode draad te vinden: de prachtige en menselijke draad van cinema.”