Derde Game Mania Concept Store komt in Utrecht

maandag 12 februari 2018 - 13:05

Een klein halfjaar na de opening van de Game Mania Concept Store in Antwerpen werd afgelopen weekend, in Amsterdam, de eerste Nederlandse Concept Store geopend. Het tweede filiaal in Nederland zal op korte termijn in Utrecht zijn deuren openen.

Na de opening van de Game Mania Concept Store aan de Amsterdamse Ceintuurbaan wil de keten snel doorpakken. Commercieel manager Esther Zaman meldt dat op korte termijn een Concept Store gelanceerd zal worden in Utrecht. “De Concept Store komt niet op de plek waar onze huidige winkel gevestigd is, maar op een nieuwe toplocatie. Ik kan nog niet zeggen waar, maar het is een open en heel mooi pand dat zeer geschikt is als Concept Store. We hebben daarnaast in de toekomst nog een aantal grote steden in België en Nederland die we op het oog hebben. Maar daarover op een later tijdstip meer.”

Het nieuwe winkelconcept van Game Mania werd begin september gelanceerd in Antwerpen. Met de Concept Store wil de keten zichzelf opnieuw uitvinden. Meer dan de helft van de vloer was ingeruimd voor content, community en beleving. Klanten worden geholpen aan portable units. De meest opvallende verandering was dat er minder games worden gepresenteerd. Een consument kan in de fysieke winkel digitaal door het complete aanbod bladeren. De Antwerpse winkel was een schot in de roos, waarna Game Mania het concept, met enkele kleine aanpassingen, uitrolde in Nederland.

De Amsterdamse opening van de Concept Store was een doorslaand succes. Hoewel de nieuwe winkel pas om 10 uur de deuren opende, was er drie uur eerder al een rij en was die gedurende de dag zo goed als aanhoudend. Zaman schrijft de drukte toe aan verschillende factoren. “We hadden een aantal mooie aanbiedingen op hard- en softwaregebied, en er was ook veel interesse in de gratis goodiebag die de eerste honderd bezoekers kregen. Daarnaast zie je bij dit soort openingen ook dat er bij de consument veel liefde is voor het merk Game Mania.”

Op de Facebookpagina van Entertainment Business staat een sfeerverslag van de Concept Store-opening in Amsterdam.