The Crave Festival schaft additionele ticketfee af

woensdag 14 februari 2018 - 10:49

The Crave Festival rekent bij het kopen van een ticket voortaan geen bijkomende kosten meer. De organisatie zegt dat als eerste middelgrote festivalorganisatie in Nederland te doen.

Een additionele fee bovenop de verkoopprijs is niet meer van de tijd, zegt Lex Rutjes, co-founder van The Crave Festival in een verklaring. “Als je daar goed over nadenkt, is dat gek. Bezoekers krijgen vaak extra kosten voor het genereren van e-ticket, terwijl dit puur een technische handeling is. Festivalbezoekers zouden in onze ogen daar niet extra voor moeten betalen.”

"Je betaalt bij ons dus gewoon wat je ziet, zonder additionele kosten", gaat Rutjes verder. "We doen dit in nauwe samenwerking met onze ticketprovider en nemen de kosten voor onze eigen rekening, zonder onze bezoekers hiermee te belasten. We willen hiermee een eerlijke ervaring bieden en de kosten voor onze bezoekers drukken.”

The Crave Festival vindt op zaterdag 2 juni plaats in het Zuiderpark in Den Haag. De line-up van de vierde editie van het elektronische muziekfestival bevat namen als essel Audio Trio, Blawan, DJ Stingray, Levon Vincent, The Egyptian Lover en Cosmox.