THQ Nordic koopt Koch Media

woensdag 14 februari 2018 - 13:19

De Zweedse uitgever THQ Nordic heeft 121 miljoen euro uitgetrokken voor de overname van Koch Media. Naar verwachting zal de deal einde van de dag gesloten worden.

Met de aanschaf van Koch Media wordt THQ Nordic eigenaar van onder meer Deep Silver. Afgelopen jaren werden titels als Saints Row, Dead Island en Metro onder deze vlag uitgegeven. Opvallend detail is dat Koch deze ip’s kocht nadat het originele THQ zijn faillissement aanvroeg. 

Naast games neemt THQ Nordic ook de Koch-ontwikkelstudio’s Volition, Dambuster Studios en de mobiele gamemaker Fishlabs over. Binnen de overname valt overigens ook de filmtak van Koch Media.

In een persbericht wordt de belofte uitgesproken dat er geen reorganisatie of ‘geld besparende maatregelen’ plaats zullen vinden. Koch Media heeft kantoren in Duitsland, Engeland en Amerika. Deze blijven los van THQ Nordic werken. De huidige ceo van Koch, Klemens Kundratitz, blijft zijn functie uitoefenen en is aandeelhouder in THQ Nordic geworden.

THQ Nordic eigenaar Lars Wingefors: “Koch Media heeft een lange geschiedenis van winstgevendheid, ondanks de verliezen die veroorzaakt werden door niet succesvolle releases. Wij zijn ervan overtuigd dat zodra de ontwikkelstudio’s onderdeel zijn van THQ Nordic, wij minstens vier triple-a-games gaan uitbrengen, waaronder Metro Exodos en de nieuwe projecten van Volition en Dambuster Studios.”