Warner Music Group zet in op International Women's Day

donderdag 08 maart 2018 - 11:48

Warner Music Group besteedt dit jaar op wereldwijde schaal aandacht aan Internationale Vrouwendag. Kantoren van New York tot Johannesburg, Hamburg tot Sydney hebben hun eigen evenementen opgezet en delen hun ervaringen vandaag op social media met de hashtag #IWDatWMG. 

“Het kan je niet zijn ontgaan dat de kwestie van gendergelijkheid de afgelopen maanden veel in de schijnwerpers heeft gestaan binnen de muziekindustrie en andere creatieve sectoren. Er wordt op grote schaal erkend dat we nog veel stappen te gaan hebben om volledige gendergelijkheid te bereiken”, aldus Martin Jessurun, president Warner Music Benelux. “Om die reden is het goed dat we International Women’s Day erkennen en vieren. Alle kantoren van de Warner Music Group hebben ambassadeurs aangesteld die lokaal een programma verzorgen.”

Gittan Veldkamp, HR Manager Warner Music Benelux, is de ambassadeur voor de Benelux. Veldkamp: “Het is vooral belangrijk om te realiseren dat we ons niet één dag per jaar moeten bezighouden met gendergelijkheid. We moeten 365 dagen per jaar méér doen om ervoor te zorgen dat we een bedrijf zijn dat alle werknemers gelijk behandelt.”

Ixia Verdooren, head of content & creative en ambassadeur IWD: “Evenementen als International Women’s Day zijn een geweldige kans om dit onder de aandacht te brengen. We worden vandaag vergezeld door krachtige sprekers: José Woldring, oprichter van The Media Nanny, Marian Spier van TEDxAmsterdamWomen en Julie Greenwald, Chairman & COO van Atlantic Records Synthia Stoffer, de eerste vrouw in Europa die een derde graad in Krav Maga behaalde, Ginny Ramkisoen, oprichter van Vacature via Ginny. We hopen dat dit event voor nog meer bewustzijn zorgt, maar het moet vooral een inspirerende dag voor zowel onze vrouwelijke als mannelijke collega’s worden.”

International Women’s Day bestaat meer dan 100 jaar. De oorsprong van deze dag ligt in verschillende campagnes voor gelijke politieke, sociale en economische rechten. De dag kreeg pas echt bekendheid toen Barack Obama en Hillary Clinton een reeks vieringen in de VS opzetten en zangeres Annie Lennox een mars door Londen leidde ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van het evenement.