Opening verbouwde Nieuwe Nor gepland voor februari 2020

woensdag 14 maart 2018 - 11:19

De Nieuwe Nor krijgt een zaal waar ruimte is voor 600 tot 700 bezoekers. Het nieuwe podium komt er door middel van een aanbouw, die de naastgelegen percelen van het voormalige Studio 54 en het Kegelpaleis beslaat.

Het architectenbureau Diederendirrix is verantwoordelijk voor de verbouwing. Streefdatum voor de opening van de nieuwbouw is 20-02-2020, staat in een brief van de Gemeente Heerlen. De stad krijgt daarmee een zogenaamde middenzaal in het clubcircuit waarmee een completer muziekaanbod kan worden bereikt. De huidige capaciteit van de zaal is 300 tot 400 personen.

Naast nieuwe zaal komen er ook faciliteiten die afgestemd zijn op het hogere aantal bezoekers, zoals een foyer en garderoberuimte. Bovendien wordt de routing binnen het gebouw efficiënter dan dat dit nu het geval is. De huidige Nieuwe Nor zal straks als één geheel functioneren met de nieuwbouw. De huidige zaal blijft daarbij intact, evenals het café.

De Gemeente Heerlen ging in het najaar van 2017 akkoord met de verbouwingsplannen van de Nieuwe Nor. De verbouwing werd begroot op een bedrag van ruim 5,7 miljoen euro. Provincie Limburg investeert 1,2 miljoen euro in de uitbreiding. Deze week werd definitief dat IBA Parkstad ook 1,2 miljoen euro bijdraagt. Het overige deel wordt opgebracht door de gemeente Heerlen.