Music Pitch in teken van muziekstreaming

maandag 09 april 2018 - 12:51

Op 16 april vindt een nieuwe editie van Music Pitch plaats. Tijdens de bijeenkomst worden verschillende facetten van muziekstreaming besproken. Het evenement vindt plaats in de Tolhuistuin IJzaal in Amsterdam en begint om 20:00 uur.

Muziekstreaming wordt tijdens het evenement van meerdere kanten belicht. Gastsprekers vertellen onder meer hoe streaming gebruikt kan worden voor promotie en hoe het met de data achter streaming en playlists zit. Daarnaast worden ook inkomsten via streaming, via de labeldeals en via auteursrechten besproken.

Bevestigde sprekers zijn Fuga-expert Jacky van den Munckhof, Buma/Stemra-woordvoerder Harm Groustra, die zijn licht gaat schijnen op auteursrechten, en Sebastien Lintz van Sorted Management / Revealed Recordings, die vertelt over de rol van traditionele partijen in de muziekbusiness. Meer sprekers worden binnenkort aangekondigd.

Music Pitch is een tweemaandelijkse netwerk- en informatiebijeenkomst voor de muzieksector. Bezoekers krijgen de kans een korte pitch te doen voor hun eigen project of muziek. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie mailen naar musicpitch@musicmotion.nl. Er is plaats voor maximaal drie pitches.

Music Pitch wordt georganiseerd door Music Motion en heeft als vaste partners Eventbrite,  Tolhuistuin en Gigstarter. Entertainment Business is mediapartner.