Velvet Leiden aangepakt vanwege bierconsumptie

donderdag 26 april 2018 - 13:54

Record Store Day werd bij Velvet Leiden afgesloten met een biertje voor de winkel. Opsporingsambtenaren hebben de mede-eigenaar daarop berispt vanwege de aanwezigheid van drank in de winkel. 

Afgelopen zaterdag dronk de mede-eigenaar van Velvet Leiden, Mark Siera, samen met collega’s een biertje voor de winkel. Dit om een succesvolle editie van Record Store Day te vieren. Een aantal handhavers vroeg waar het bier vandaan kwam. Siera antwoordde dat dit uit de winkel kwam en werd terechtgewezen. “Als het bier van het studentenhuis hier in de buurt of de supermarkt kwam was dat geen probleem geweest. Het probleem was dat dit uit de koelkast van de winkel kwam.” Hij verplaatste de overgebleven biertjes naar de zolder van het winkelpand.

Gisteren kregen Siera en zijn collega’s opnieuw bezoek van de handhavers, die met vijf man sterk het overgebleven bier kwamen ophalen. Dat werd volgens de gedupeerde in beslag genomen, waarna er gedreigd werd met een boete van 20.000 euro en een gevangenisstraf van zes maanden. Siera plaatste het relaas in een Facebook-bericht op de pagina van Velvet Leiden en kreeg veel bijval.

Vandaag meldt hij dat er contact is geweest met een gemeenteambtenaar. “Die was niet blij met de situatie en gaat dit bij de burgemeester van Leiden aankaarten. Ik ga dan ook ervan uit dat dit met een sisser gaat aflopen. De regelgeving is doorzichtig en misschien moet er duidelijkheid komen. Buiten onze zaak om zijn er ook bijvoorbeeld bruidswinkels die een glaasje wijn aanbieden bij het passen.”

In het Leidsch Dagblad zegt een woordvoerder via de mail dat Siera een waarschuwing kreeg vanwege ‘de aanwezigheid van (sterk) alcoholische drank in zijn zaak, een verkoopverbod en alcohol drinkende mensen’. “Een nacontrole is aangekondigd, waar werd geconstateerd dat mijnheer nog in overtreding was omdat er in de winkel nog alcoholhoudende dranken aanwezig waren.”