Carel Kraayenhof ontvangt Edison Oeuvreprijs

donderdag 17 mei 2018 - 11:51

Carel Kraayenhof krijgt een Edison voor zijn gehele oeuvre en zijn buitengewone verdienste voor de Nederlandse muziek. De bandoneonist en componist krijgt de Edison Oeuvreprijs op 6 juli tijdens Edison Jazz/World 2018 uitgereikt.

Kraayenhof behoort volgens de jury tot de absolute wereldtop in zijn vakgebied. "Niemand minder dan de vader van de Nieuwe Tango, Astor Piazzolla, nodigde Carel Kraayenhof al in 1987 uit om naar New York te komen. Daar speelde de Nederlander op Broadway, in de musical Tango Apasionado samen met zijn grote voorbeeld", zegt juryvoorzitter Imme Schade van Westrum in een verklaring.

De uitreiking van de Edison Oeuvreprijs vindt plaats op 6 juli in Lantaren/Venster in Rotterdam. Eerder werd bekend dat de Edison Stichting de Oeuvreprijs Jazz 2018 toegekend heeft aan Eliane Elias. De Braziliaanse jazzpianiste neemt de prijs persoonlijk in ontvangst en gaat ook een concert geven.

Edison Jazz/World is ook dit jaar weer onderdeel van het fringe festival North Sea Round Town, dat in de periode van 23 juni t/m 15 juli met ruim 300 programma’s op meer dan 100 locaties het North Sea Jazz festival inluidt.