EA kondigt Battlefield V aan met live event

donderdag 17 mei 2018 - 12:52

Electronic Arts zet volgende week woensdag de eerste stap in de releasestrategie van het nieuwste deel in de Battlefield-serie. De lancering wordt gedaan door komiek Trevor Noah en gebeurt met een livestream via YouTube, Twitch en Mixer.com. 

Battlefield V wordt met veel bombarie aanstaande woensdag gelanceerd. Het wereldwijde event wordt live uitgezonden via YouTube, Twitch en Mixer.com. Trevor Noah, komiek en host van The Daily Show, verzorgt de presentatie en krijgt daarbij hulp van teamleden van gameontwikkelaar DICE: Oskar Gabrielson, hoofd van DICE Stockholm, Andreas Morell, senior producer, Lars Gustavsson, creative director en Daniel Berlin, design director. Details over de game zijn nog niet bekend. Wel laat Electronic Arts in een persbericht verschillende hints vallen, waaronder een andere frontlinie.

Voorganger Battlefield 1 was gesitueerd in de Eerste Wereldoorlog en geruchten wijzen erop dat het nieuwe deel zich afspeelt in de Tweede Wereldoorlog, een conflict waarmee concurrent Call Of Duty WWII vorig jaar hoge ogen gooide en het nodige succes oogstte. In het persbericht wordt tevens melding gemaakt van nader te noemen speelmodi, gameplay-wijzigingen en de terugkeer van War Stories.