Tien Nederlandse componisten maken kans op een Buma Award

woensdag 16 mei 2018 - 12:04

Tien Nederlandse componisten en producers, verdeeld over drie categorieën, hebben een nominatie ontvangen voor een Buma Award. Een van de belangrijkste onderscheidingen binnen de Nederlandstalige muziekindustrie worden uitgereikt tijdens Buma Music in Motion.

Ook zijn er drie jonge componisten genomineerd voor de Buma Music in Motion New Talent Award. De muziekvakprijzen worden op 22 mei voor het eerst in deze categorieën uitgereikt tijdens het Buma Music in Motion dinner, dat plaatsvindt op de vooravond van Buma Music in Motion, de jaarlijkse conferentie in Amsterdam die zich richt op het gebruik van muziek in film, games, televisie en reclame.

Om de succesvolste mensen die de muziek voor deze media componeren te onderscheiden, worden er Buma Awards uitgereikt in de categorieën beste muziek voor documentaires, korte films en telefilms, beste muziek in trailers en beste gebruik van bestaande muziek (sync) in reclame, televisie, film en online. Buma Music in Motion zet daarnaast jaarlijks nieuw talent in de schijnwerpers met de BMiM New Talent Award.

Een deskundige jury, bestaande uit onder anderen componisten Bob Zimmerman, Jeroen Rietbergen, Martijn Schimmer, Merlijn Snitker en regisseurs Janice Pierre en Jon Karthaus, bepaalt de winnaars.


De genomineerden voor een Buma Award:

Buma Award Original Composition in Documentary, Short Film, Telefilm
Componist Alex Simu voor My Father's Choice
Componist Alex Simu voor Back to the Taj Mahal Hotel
Componist Matthijs Kieboom voor Wild-Bonte Families op de Veluwe

Buma Award Best Original Composition in Trailer (for Film, TV, Gaming)
Componist Beau D. Schaepman voor de trailer van CinemAsia Film
Componist/producer Justin Welgraven voor de trailer van Rebirth Festival
Componisten Paul Deetman & Dennis Braunsdorf (The Solos) voor Alien Covenant Trailer (Pusher Music)

Buma Award Best Sync (in Advertising, Television, Trailers, Film, Online)
Producer en artiest Zanillya Farrell (en Leonardo Manfrinato, Brittney Boweles) voor Together #WePlayStrong / UEFA Girls Football Campaign (CTM Publishing / Waxploitation)
Johannes Bouwens, Jan Gerbrand Visser voor Lidl Brown Bag (Veronica-Music Editions BV / EMI- Music Publishing Holland BV)
Producer Onderkoffer (Enzio Latumaelissa) voor de Dance Battle scene in de film Girls Trip van Universal Pictures (MusicAllStars Publishing)

Buma Music in Motion New Talent Award
Componist Hans Nieuwenhuijsen (28 jaar, Conservatorium van Amsterdam) met zijn score voor de korte film Catastrophe
Componist Arend Bruijn (27 jaar, Conservatorium van Amsterdam) met zijn score voor de korte film Ik Kan Vliegen
Sound Designer Mert Gençer (29, HKU Master of Music - Music Design) voor Dress

Buma Music in Motion vindt plaats op 23 mei in de Tolhuistuin in Amsterdam. Voor het evenement zijn nog kaarten beschikbaar.