Best Kept Secret en Spotify introduceren festival playlist generator

woensdag 23 mei 2018 - 10:26

Best Kept Secret introduceert in samenwerking met Spotify een Europese primeur: de festival playlist generator. Op basis van de line-up van de komende editie en de eigen luistervoorkeuren kunnen Spotify-gebruikers een persoonlijke festivalplaylist samenstellen.

De techniek achter de playlist generator werd dit jaar geïntroduceerd bij het Amerikaanse festival Coachella en is nu bij Best Kept Secret voor het eerst in Europa in gebruik. In deze generator worden automatisch de favoriete artiesten en genres van Spotify-gebruikers vergeleken met de line-up van Best Kept Secret 2018. Vervolgens kunnen Spotify-gebruikers naar een playlist luisteren met tracks die voor hen 'gegarandeerd de moeite waard zijn'.

Roosmarijn Reijmer, hoofd Marketing en Creatie van Friendly Fire: “Meer dan 100 artiesten op de line-up is natuurlijk veel. Zeker bij een festival als Best Kept Secret, waar de tofste bands en dj's lang niet altijd op de mainstage staan, is deze tool een mooie toegevoegde waarde om op een nieuwe manier toffe muziek te ontdekken. En het allerbeste: je kunt die hele lijst live zien op het festival.”