Boels Sanitation: Service en een beter milieu gaan hand in hand

donderdag 24 mei 2018 - 15:45

Boels Sanitation heeft een zeer ruime ervaring op toonaangevende evenementen. De afgelopen jaren heeft deze specialistische tak zich geprofileerd als complete leverancier in de sector. “Wij leveren niet alleen tijdelijk sanitair, maar verzorgen ook het hele traject.”

Boels Rental is een van Europa’s leidende verhuurbedrijven op het gebied van machines, gereedschappen, modulaire huisvesting en event equipment. Boels verhuurt dan ook bijna alles en is op de eerste plaats een generalist. Door de jaren heen zijn er gespecialiseerde eigen divisies opgericht en daar is Boels Sanitation er een van. John Smeets, manager Sanitation: “We zijn een aantal jaar geleden een eigen afdeling begonnen omdat we merkten dat er uit de markt steeds meer vraag naar advies kwam. Heel vreemd is dat niet, want evenementen blijven in omvang groeien en het toepassen van tijdelijk sanitair wordt steeds complexer. Tegenwoordig kun je niet zomaar een toiletunit neerzetten en dat was het dan. Wettelijke eisen en milieutechnische zaken vereisen een professionele aanpak. Festivalgangers stellen bovendien hogere eisen aan toilet- en douchevoorzieningen. En daar moet je op inspelen.”

Met een goed gevoel van het toilet
Een uitstekende service is allesbepalend. Desgewenst neemt Boels Sanitation dan ook de complete sanitaire zorg op zich tijdens een festival of evenement. “Wat belangrijk is dat de festivalgangers met een goed gevoel van het toilet afkomen. Dat moet schoon zijn, er mag geen rotzooi op de grond liggen en er moet water zijn om je handen te wassen. Een goede service is allesbepalend hiervoor. Zo kunnen we professionele serviceteams onder leiding van een of meerdere projectleiders leveren. Deze zorgen ervoor dat de toiletten continu gereinigd worden en dat toiletaccessoires continu aangevuld worden. Een bijkomend voordeel is dat het serviceteam toezicht heeft op de festivalgangers die zich in het toiletcluster bevinden. Het lijkt normaal, een schoon toilet. En dat moet het ook zijn.”

Milieuvriendelijke oplossingen
Een beter milieu is voor Boels Sanitation bepaald geen holle term. Smeets: “Wij voeren een actief milieubeleid door onder meer gebruik te maken van duurzame producten en daarmee de mogelijkheden voor recycling te vergroten. Daarnaast investeren we voortdurend in nieuwe materialen en technologieën die getoetst worden aan de strengste milieueisen. Zo zijn onze toiletcabines en urinoirs vervaardigd uit polyethyleen, een duurzaam en volledig recyclebaar materiaal. De toiletvloeistoffen en schoonmaakmiddelen zijn 100% biologisch afbreekbaar. Ook hebben we vacuümtoiletten en -douches in ons assortiment.”

Paradepaardje
Een hoofdrol in het besparen van water wordt vertolkt door de vacuümtoiletten van Boels Sanitation. “Dit product is ons paradepaardje”, stelt Smeets. “Deze zelfstandige toiletten werken met de ‘vacuüm flush’- technologie, die 90% water bespaart ten opzichte van conventionele toiletten. Wij leveren altijd technische ondersteuning tijdens een evenement, waarbij vacuümtoiletten ingezet worden. Wij doen dit om ervoor te zorgen dat de hightech vermaal- en vacuüminstallatie gedurende het gehele evenement gecontroleerd en onderhouden wordt. Dat is een extra zekerheid die de klant krijgt bij de inzet van deze hoogwaardige tijdelijke toiletvoorziening. Omdat onze vacuümtoiletten inschuifbaar zijn, besparen we ook nog op het aantal transporten. De transportkosten zijn hierdoor minder en bovendien realiseren we beduidend minder uitstoot.” Het mes snijdt dus aan twee kanten, aldus Smeets. “Maar het fraaiste van dit alles is dat de bezoekers van een festival of evenement dat allemaal niet meekrijgen – en dat hoeft ook niet. Voor hen geldt: een toilet is een toilet. De mooiste reactie die wij terugkrijgen is: ‘Als het oranje toilet er staat, dan weet je dat het goed zit.’ Dat is prachtig om te horen, daar doen we het voor.”

Passende oplossing
Uiteraard biedt Boels Sanitation ook andere oplossingen. Geen enkel feest of evenement is tenslotte hetzelfde. “Dankzij ons zeer uitgebreide assortiment kunnen wij voor elke gelegenheid een passende oplossing bieden. Dit kan variëren van de welbekende Bio Boxen tot aan bijvoorbeeld toiletwagens, toilet units en toiletten voor mindervaliden. Vanzelfsprekend kunnen klanten ook bij ons terecht voor diverse soorten handwasgelegenheden, douches en zelfs mobiele badkamers.”

Meer informatie over Boels Sanitation is te vinden op de website van het bedrijf.