Meedenken met de klant staat voorop bij Van Overbeek

donderdag 24 mei 2018 - 15:37

De kleur groen die Van Overbeek in zijn logo voert, is niet zomaar gekozen. Het familiebedrijf in tijdelijke en mobiele sanitaire oplossingen heeft maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel staan.

Sinds zijn oprichting in 1987 is Van Overbeek uitgegroeid tot een van de belangrijkste Europese leveranciers en ontwikkelaars van mobiele sanitaire oplossingen. Om te kunnen blijven voldoen aan de toenemende behoefte aan tijdelijke sanitaire voorzieningen, zijn de diversiteit en het aantal producten in de loop der jaren fors uitgebreid.

Met het in eigen huis ontwikkelen én produceren van zijn verhuurproducten staat Van Overbeek garant voor specifieke kennis en ervaring, en dat inmiddels al meer dan dertig jaar. “Op die manier blijven wij ons onderscheiden qua kwaliteit, betrouwbaarheid en duurzaamheid en behouden we nationaal en internationaal onze positie als marktleider op het gebied van watergespoeld sanitair en douches”, aldus Peter van Overbeek, directeur van Van Overbeek Mobile Sanitary Solutions. “Het begint allemaal met onze hoogwaardige en duurzame producten, maar service is minstens zo belangrijk. Daarmee maken wij het verschil. We hebben de laatste jaren in binnen- en buitenland enorm veel kennis en ervaring opgedaan en delen die graag met onze opdrachtgevers.”

Sparringpartner
Naast het huren van toiletten en douches kunnen klanten bij Van Overbeek terecht voor tal van andere diensten. Van het aansluiten van onze producten op een tent tot het inzetten van een complete serviceploeg van desgewenst meer dan honderd personen tijdens een meerdaags festival. “Wij kunnen de zorg voor het sanitair geheel organiseren. Zowel het schoonhouden van de toiletten als de technische ondersteuning nemen wij voor onze rekening. Niet voor niets staat het woord Solutions in onze bedrijfsnaam. Wij zijn veel meer dan een leverancier en stellen ons op als een sparringpartner voor onze klanten.”

Fris én groen
Wie de website van Van Overbeek bezoekt, valt twee dingen op: het frisse uiterlijk van de diverse units en producten en de tekst ‘Samen Kiezen Voor Groen’. Een bewuste keuze? Van Overbeek: ‘Wij proberen altijd onze producten up-to-date en eigentijds te houden. Wensen leiden tot innovatie en een fris uiterlijk hoort hierbij. Zo hebben we twee jaar geleden de nieuwe modulaire ReBoost-douches geïntroduceerd.” 

Minstens zo belangrijk is dat ze voorzien zijn van waterbesparende douchekoppen om onnodige verspilling tegen te gaan. “Maatschappelijk verantwoord ondernemen staat bij ons torenhoog op de agenda en dat zie je op verschillende manieren terug in ons dagelijks werk”, aldus Van Overbeek. “Denk aan het gebruik van milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen, duurzame investeringen in het wagenpark zoals EURO 5-motoren, optimale recycling van units, standaard gebruik van led-verlichting, de mogelijkheid tot recycling van urine en het gebruik van grijs water voor het spoelen van toiletten. Daarnaast zijn we voortdurend met partners en klanten in gesprek over het duurzame karakter van hun activiteiten.”

Van Overbeek beschikt over een flink aantal modulaire toiletten met vacuümtechnologie. “Vacuümtoiletten hebben zich inmiddels bewezen en zijn het meest duurzaam. Deze besparen 90% op waterverbruik, 90% op afvalwater en 70% op transport. Zes jaar geleden zijn we daarmee begonnen en sindsdien zien organisatoren steeds vaker de meerwaarde ervan in. Wij verwelkomen dat inzicht uiteraard en denken mee over een passende oplossing. Samen kunnen we de branche beter maken.”

Meer informatie over Van Overbeek is te vinden op de website van het bedrijf.