Sanne Schuhmacher schrijft hoorspelen voor Aangenaam Klassiek for Kids 2018

dinsdag 05 juni 2018 - 14:07

Sanne Schuhmacher heeft voor de komende editie van Aangenaam Klassiek for Kids vijf hoorspelen geschreven. De hoorspelen verschijnen op cd, aangevuld met en ondersteund door klassieke muziek.

De eerste twee hoorspelen zijn inmiddels opgenomen en ingesproken door Maartje van de Wetering en Gustav Borreman.

Schuhmacher speelt kleinkunst en schrijft voor theater. Vorig jaar studeerde ze af aan de opleiding Writing for Performance aan de HKU in Utrecht. Daarvoor studeerde ze aan de Koningstheateracademie in Den Bosch, waar ze in 2013 haar diploma behaalde. Ze won in 2017 zowel de jury- als de publieksprijs van de negende editie van het Utrechts Kleinkunst Festival.

De afgelopen editie van Aangenaam Klassiek for Kids was actrice Angela Schijf het boegbeeld. De voorstelling De Vier Jaargetijden, waarmee de actrice afgelopen najaar samen met het Vivaldi Consort door Nederland toerde, verscheen op twee cd’s.

Ook dit jaar wordt er als start van de Aangenaam Klassiek-campagne in de gespecialiseerde cd- en boekwinkels aandacht gevraagd voor klassieke muziek. Op 29 en 30 september 2018 zullen in diverse winkels instores en acties plaatsvinden. Meer details worden binnenkort bekendgemaakt.