ALDA neemt AMF over van ID&T

maandag 11 juni 2018 - 13:53

ALDA heeft AMF (Amsterdam Music Festival) volledig overgenomen van ID&T. Vijf jaar geleden organiseerden ALDA en ID&T de eerste editie van AMF om 20 jaar elektronische dancemuziek in Nederland te vieren.

Na een succesvolle eerste editie bleek de RAI al snel te klein en verhuisde het evenement naar de inmiddels tot Johan Cruijff ArenA omgedoopte venue, waar het inmiddels jaarlijks ruim 40.000 bezoekers trekt. Tijdens het festival wordt jaarlijks de nieuwe nummer 1-dj van de wereld bekendgemaakt.

Directeur Allan Hardenberg van ALDA: “We zijn enorm trots op wat we de afgelopen jaren met AMF hebben neergezet. Nu is het tijd voor een volgende fase en daarom gaan wij de brand verder uitbouwen en ontwikkelen, in samenwerking met de partners die al jarenlang een bijdrage leveren aan AMF en de andere brands van ALDA.”

Directeur Edo van Duyn van ID&T: “We kijken terug op een mooi avontuur, waarbij we AMF gezamenlijk tot een event van internationale allure hebben gebracht. We zijn verheugd dat we tot deze overeenkomst met ALDA zijn gekomen. Naast het huidige portfolio van succesvolle festivals, gaat ID&T zich de komende tijd focussen op nieuwe (internationale) projecten.”

Dit jaar vindt AMF plaats op zaterdag 20 oktober in het Johan Cruijff ArenA.