Comcast en Disney in de clinch om 21 Century Fox

donderdag 14 juni 2018 - 11:32

Comcast heeft een bod gedaan van 65 miljard dollar op 21 Century Fox. Hiermee gaat Comcast de strijd aan met Disney, dat in december een bedrag van 52,4 miljard dollar neertelde voor het mediabedrijf.

Comcast is bereid om 35 dollar per aandeel te betalen, wat ongeveer 19 procent hoger is dan wat Disney wil uitgeven. Dat 21 Century Fox in handen komt is nog niet zeker. Het bestuur van het mediabedrijf gaat de deal bestuderen en zal daarna Disney een paar dagen de kans geven om met een reactie te komen, schrijft Variety.

In december bereikten Disney en 21 Century Fox al een akkoord over een overname, maar de deal is nog niet rond omdat de fusie nog door de mededingingsautoriteiten moet worden goedgekeurd. Comcast is bereid om de boete van 1,52 miljard dollar te betalen die is afgesproken als 21 Century Fox toch afziet van de overname.

Comcast wil 21 Century Fox in handen krijgen zodat het mediaconglomeraat beter kan concurreren met AT&T, beweert Variety. In oktober 2016 verloor Comcast zijn marktleiderspositie doordat Time Warner werd overgenomen door AT&T. De marktwaarde van laatstgenoemde bedrijf steeg naar 305 miljard dollar, terwijl Comcast toen een waarde had van 154 miljard dollar.