E3: Bethesda zet in op bekende franchises

maandag 11 juni 2018 - 10:55

Het releaseschema van Bethesda voor de komende jaren zit vol met bekende franchises. De uitgever werkt onder andere aan een nieuwe Elder Scrolls-game, en voor de nabije toekomst staat ook een nieuwe Wolfenstein-game gepland.

Een aantal weken geleden kondigde Bethesda de komst van Fallout 76 aan. Tijdens de E3-persconferentie werden nieuwe details bekendgemaakt. Zo verschijnt de titel op 14 november en zal de focus op co-op gaming liggen, al kan de game ook alleen gespeeld worden. Fallout 76 speelt zich af in West-Virginia, in een wereld die vier keer zo groot is als Fallout 4.

Zeven jaar na de release van Skyrim presenteerde Bethesda een korte trailer van een nieuwe The Elder Scrolls. Ook werd voor de eerste keer een trailer getoond van de scifi-rpg Starfield. Van beide titels werd geen releasedatum bekendgemaakt.

De persconferentie werd verder gebruikt om twee nieuwe delen van bekende franchises kort te tonen. Doom Eternal bevat twee keer zo veel vijanden dan de reboot uit 2016. Verdere details worden wereldkundig gemaakt tijdens QuakeCon in augustus.

Een andere bekende aangekondigde naam is Wolfenstein Youngblood. De focus van de game, die volgend jaar verschijnt, ligt op de tweelingdochters van BJ Blazkowicz. Zijn nemen het op tegen nazi's in het Parijs van de jaren 80. De nieuwe titel kan zowel alleen als in co-op worden gespeeld. Tot slot werd ook de vr-game Wolfenstein Cyberpilot aangekondigd.